Zaļie tomāti ziemai: tos vienmēr apēd ātrāk nekā sarkanos (ļoti garšīgi un viegli pagatavojami)
Konservējumi

Zaļie tomāti ziemai: tos vienmēr apēd ātrāk nekā sarkanos (ļoti garšīgi un viegli pagatavojami)

Sastāvdaļas 3 litriem.:

  • Zaļie tomāti - 1,5 kg
  • sīpoli - 3 gab.
  • saldie pipari - 400 g, mizoti
  • asie pipari - 1 gab.
  • ķiploki - 80 g.
  • pētersīļi - vidējs ķekars
  • cukurs - 3 ēdamkarotes
  • sāls - 1 ēdamkarote.
  • svaigi malts koriandrs - 1 tējk.
  • malti melnie pipari - 1/3 tējk.
  • augu eļļa - 100 ml.
  • etiķis 9% - 100 ml.

Pagatavošana:

1. Tomātiem izgriež kātiņu, sagriež mazās šķēlītēs un liek traukā. Ja tomāti ir mazi, varat tos vienkārši pārgriezt uz pusēm.

2. Blenderī vai ar gaļas mašīnu samaļ nomizotu saldo papriku, aso papriku, ķiploku un pētersīļu saišķi.

3. Tomātiem pievieno pusgredzenos sagrieztu sīpolu un malto masu.

4. Ieber cukuru, sāli, pievieno svaigi maltu koriandru un maltus melnos piparus. Ielejiet augu eļļu, 9% etiķi, samaisiet un atstājiet visu uz 2-3 stundas.

5. Salātus liekam tīrās burkās, virsū lej sulu, kas izdalījusies no dārzeņiem.

6. Katla apakšā uzklāj marli vai dvieli, saliek burkas, uzliek burkām vākus, ielej siltu ūdeni un vāram.. Ja izmanto litru burkas, tās jāsterilizē no vārīšanās brīža 40 minūtes. Ja burkas ir puslitra, pietiks ar 20 minūtēm.

Lai labi garšo!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt