Daudzās valstīs kēksiņus cep uz lieliem svētkiem – Ziemassvētkiem, Lieldienām. Zviedrijā tradicionāli tos sauc par “bumbieru maizi”, bet Lielbritānijā kēksus aplej ar marcipānu vai balto glazūru.
SASTĀVDAĻAS:
biezpiens – 150 g
cukurs – 120 g
milti – 120 g
sviests – 60 g
olas – 2 gab.
banāns – 1 gab.
kivi – 1 gab.
cepamais pulveris – 1 tējkarote
pūdercukurs
vanilīns
PAGATAVOŠANA:
Olas un cukuru saputot, līdz veidojas gaisīgas putas. Atsevišķi sajaukt biezpienu ar mīkstu sviestu. Turpinot putot, olu masai pievienot biezpiena masu un samaisīt līdz viendabīgam stāvoklim. Piebērt vanilīnu, cepamo pulveri un izsijātus miltus, iejaukt mīklu.
Banānu un kivi nomizot, sagriezt kubiņos un pielikt mīklai.
Mazas cepamās formiņas iesmērēt ar augu eļļu vai izklāt ar cepamo papīru. Formiņās likt mīklu un cept cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 190 grādiem, 30 – 35 minūtes. Kēksiņu gatavību pārbaudīt ar koka irbulīti.
Kēksiņos var izmantot tikai banānu vai tikai kivi, bet gatavos kēksiņus pārliet ar glazūru no baltās vai tumšās šokolādes.
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.