Liellopa ribiņas ierīvēt ar sāli un pipariem, apsmērēt ar bārbekjū mērci, ietīt pārtikas plēvē un atstāt iemarinēties 2 stundas istabas temperatūrā vai 24 stundas ledusskapī. Otrajā gadījumā dažas stundas pirms gatavošanas gaļu no
ledusskapja jāizņem.
Iekurināt grilu, restes uzkarsēt un apsmērēt ar olīveļļu. Saldos piparus uz karstajām oglēm no visām pusēm apdedzināt, līdz tie kļūst melni. Tad likt tos katlā, uzlikt vāku un 15 minūtes atdzesēt. Tad notīrīt pipariem mizu, izņemt sēklas un saplēst strēmelēs.
Nomizot sīpolus, sagriezt pusgredzenos, likt čuguna pannā vai dubulti saliktā vienreizlietojamā folija formā, uzliet olīveļļu, piebērt sāli un piparus. Likt uz restēm un apcept līdz tie kļūst zeltaini.
Blakus uz restēm likt ribiņas un apcept, reizi divās minūtēs apgriežot uz otru pusi.
Pie sīpoliem pielikt ceptos saldos piparus, samaisīt, ja nepieciešams, pielikt vēl sāli un svaigi maltus melnos piparus. Likt ribiņas traukā pie sīpoliem un saldajiem pipariem, “ierakt” sīpolos un piparos, apsegt ar foliju un ļaut atpūsties desmit minūtes. Pasniegt ar barbekjū mērci.
LAI LABI GARŠO!