Ābolu rulete
Konditoreja un maize

Ābolu rulete

Āboli jau ir nogatavojušies, kas nozīmē, ka ir pienācis laiks iecienītākajiem konditorejas izstrādājumiem.

Sastāvdaļas:

  • 4 olas
  • 4 ēd.k. cukura
  • 4 ēd.k. miltu
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 4 ēd.k. eļļas
  • Maza šķipsniņa sāls (olu baltumiem)
  • Nedaudz citrona sulas (olu baltumiem) pēc izvēles
  • 4-5 lieli āboli
  • Nedaudz sviesta pannas ietaukošanai
  • Pāris ēd.k. ābolu-brūkleņu ievārījuma
  • Pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana:

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem un ievieto lielā bļodā, dzeltenumus ieliek mazākā. Olu baltumiem pieber mazu šķipsniņu sāls un ar mikseri sakuļ biezās putās. Putām jābūt tik stingrām, lai, bļodu apgāžot otrādi, tās nekristu ārā no bļodas. Tad pa vienai karotei ieputo cukuru. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Olu dzeltenumus nedaudz sakuļ ar dakšiņu un ar karoti iecilā mīklā. Var tos iekult ar mikseri. Pēc tam mīklai pa vienai karotei pievieno miltus, katru karoti kārtīgi iecilājot mīklā, tad vaniļas cukuru, visbeidzot atkal pa vienai karotei iecilā eļļu. Lielajā dziļajā standarta cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru, kuru ietauko ar sviestu. Ābolus nomizo un sarīvē uz skaidiņu rīves, tos liek cepamajā papīrā, un tiem pa virsu pārlej mīklu. Liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 20-25 minūtes (man - precīzi 15 minūtes). Mīklas gatavību pārbauda ar kociņa palīdzību. Gatavo ruleti ņem ārā no cepeškrāsns un izgāž otrādi uz tīra dvieļa ar mīklas pusi uz leju (tā, lai ābolu kārta ir virspusē). Vēl karstajai ruletei uz ābolu kārtas plānā kārtiņā pārziež ābolu-brūkleņu ievārījumu. Ruleti uzreiz satin un noliek atdzesēties. Atdzesētai pārkaisa pūdercukuru un pasniedz.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt