Daudzi no mums mīl vasaru ne tikai tāpēc, ka ir saule un silts laiks, bet arī tāpēc, ka ir iespēja baudīt garšīgus sezonas dārzeņus un augļus. Īpaši priecē doma, ka var izbraukt pie dabas un pagatavot tos uz grila. Taču ja tādas iespējas nav, bet mājās ir pieejami baklažāni un tomāti, tos var uzmeistarot lieliskā grieķu uzkodā, kuras nosaukums ir MELIDZANO. Izmēģiniet, jūs būsiet sajūsmā!
Trīs daiviņas ķiploka nomizot, sagriezt plānās šķēlītēs.
Baklažānus noskalot, pārgriezt gareniski uz pusēm. Mīkstumā ar naža palīdzību iegriezt restīti. Iegriezuma vietās salikt ķiploka šķēlītes. Baklažāniem uzbērt sāli, piparus, pārliet ar olīveļļu.
Bļodā likt tomātus, pārliet ar olīveļļu. Baklažānus kopā ar tomātiem likt cepeškrāsnī un cept 180 grādos 40 minūtes.
Dārzeņus izņemt no cepeškrāsns, mazliet atdzesēt, nomizot. Mīkstumu smalki sakapāt.
Sarkano sīpolu nomizot, smalki sakapāt kopā ar divām daiviņām ķiploka.
Mērces pagatavošanai sajaukt olīveļļu ar citrona sulu, pielikt sāli, piparus, sakapātos sīpolus un ķiplokus. Visu rūpīgi samaisīt.
Dārzeņus likt salātu bļodā, pārliet ar mērci, samaisīt
.
Dekorēt ar fetas siera gabaliņiem un olīvām.
Pārlikt ar pētersīļa zariņu un pasniegt.
LAI LABI GARŠO!