Kartupeļu bumbas ar malto gaļu
Pamatēdieni

Kartupeļu bumbas ar malto gaļu

Kad kārtējo reizi gatavojat kartupeļu biezeni, vai sagaidāt no tā kaut ko īpašu? Pievienojat sviestu, pienu vai krējumu, masa vienmēr paliek tāda pati un burtiski “pieprasa” no mums papildus gaļas porciju. Gaisīgas kartupeļu bumbas ar gaļas pildījumu – lielisks otrais ēdiens, lai dažādotu apnikušo biezeni.

Ar šo recepti padalījās kāda Krimas tatāriete, kuras ģimenē šī recepte tiek nodota no paaudzes paaudzē. Īsti neviens nezina, kas šo recepti ir izdomājis, bet pavārs noteikti ir bijis ar dāsnu sirdi un dalījies gan ar gatavo ēdienu, gan ar pašu recepti. Recepte paspējusi apceļot pasauli, un tagad, lai arī kur jūs atrastos, pagatavot šo cienastu varat nepilnas stundas laikā.

SASTĀVDAĻAS:

  • kartupeļi – 1 kg
  • ola – 1 gab.
  • kviešu milti – 3 ēdamkarotes
  • liellopa maltā gaļa – 400 g
  • sīpoli – 2 gab.
  • saulespuķu eļļa – pēc garšas
  • karijs – pēc garšas
  • baziliks – pēc garšas
  • sāls – pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

Sālsūdenī izvāriet kartupeļus. Pagatavojiet biezeni un ļaujat atdzist.

Biezeni sajaucat ar miltiem, olu, samīciet visu viendabīgā masā. No masas veidojiet bumbiņas.

Atsevišķi sajauciet malto gaļu ar vienu sakapātu sīpolu.

Saplaciniet kartupeļu masas bumbiņas, pa vidu liekat gaļas pildījumu, aizspiežat maliņas un atkal saviļājiet bumbiņu. Uzvāriet ūdeni, pieliekat sāli, liekat karstajā ūdenī kartupeļu bumbas un vāriet apmēram 7 – 10 minūtes. Izņemiet ar putu karoti.

Pannā uzkarsējiet eļļu. Liekat tajā otru sakapāto sīpolu. Cepat, līdz tas kļūst zeltains. Pieliekat kariju un baziliku. Pārlejat sīpolu ar garšvielām gatavajām kartupeļu bumbām un pasniedzat.

Sacepto sīpolu vietā bumbas varat pasniegt ar skābo krējumu, kādu pašu gatavotu mērci vai svaigu dārzeņu salātiem.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt