Nereāli garšīgs pīrāgs ar ogām dažās minūtes
Konditoreja un maize

Nereāli garšīgs pīrāgs ar ogām dažās minūtes

Šis būs pīrāgs ar ogām. Mīklu var pagatavot ļoti viegli un ātri, atliek tikai samaisīt visas sastāvdaļas un ielikt cepeškrāsnī.

Sastāvdaļas:

  • 3 olas
  • 60 g krējuma
  • 80 g augu eļļas
  • 90 g cukura
  • 140 g kviešu miltu
  • 30 g kartupeļu cietes
  • 10 g irdinātāja
  • 12 g vaniļas cukura
  • šķipsniņa sāls
  • Pildījumam:

    • 300-500 g ogu

    Dekorēšanai:

    • pūdercukurs

    Pagatavošana:

    Sagatavojam miltu maisījumu. Sajaucam kopā un izsijājam kviešu miltus, cieti, sāli un irdinātāju.

    Sajaucam olas, cukuru, vaniļas cukuru, augu eļļu, krējumu un visu samaisām līdz viendabīgai konsistencei.

    Mīkla ir gatava, tā ir diezgan šķidra un viegli notek no lāpstiņas.

    Cepsim saliekamajā formā ar 21 cm diametru. Formas dibenā ieklājam pergamentu, lai cepoties mīkla neiztecētu. Dibenu un sānu malas ieziežam ar sviestu un apkaisam ar miltiem.

    Ogas (mūsu gadījumā avenes) apberam ar kartupeļu cieti un uzmanīgi samaisām, lai neizdalītos par daudz sulas.

    Ielejam pusi mīklas formā un izlīdzinām to.

    Vienā kārtā liekam avenes.

    Pārlejam ogas ar atlikušo mīklu.

    Pa virsu atkal kārtojam avenes.

    Liekam formu cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem, uz 50 minūtēm. Pirmās 30 minūtes cepeškrāsns durtiņas neveram vaļā, lai pīrāgs labi paceltos un nesaplaktu.

    Pīrāga gatavību pārbaudām ar koka irbulīti. Ja iedurot, tas paliek sauss, tātad pīrāgs ir gatavs.

    Noņemam formas sānu malas un ļaujam pīrāgam atdzist. Atdzisušu pīrāgu apkaisām ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!

    Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

    Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt