Citronu torte ar bezē
Konditoreja un maize

Citronu torte ar bezē

Citronu torte ar bezē – tas nav vienkārši deserts, bet gan gardums, kas paredzēts īpašām vakariņām. Un pats labākais ir tas, ka, lai gan tas izskatās grezni, to pagatavot ir pavisam vienkārši. Viss, kas nepieciešams – pagatavot smilšu mīklu, maigu citronu pildījumu un gaisīgu bezē. Piedāvājam jums pagatavot šo pasakaino desertu. Jūs noteikti to gatavosiet vēl un vēl!

SASTĀVDAĻAS:

  • kviešu milti – 600 g
  • sviests – 160 g
  • olu dzeltenumi – 6 gab.
  • ola – 1 gab.
  • cepamais pulveris – 1 tējkarote
  • cukurs – 480 g
  • vanilīns – 2 šķipsniņas
  • saldais krējums – 400 ml
  • olu baltumi – 6 gab.
  • citroni – 4 gab.

PAGATAVOŠANA:

Samaisīt 400 g izsijātu miltu ar 150 g cukura, cepamo pulveri, vienu šķipsniņu vanilīna. Pievienot 150 g mīksta sviesta, divus olu dzeltenumus un vienu veselu olu. Iejaukt mīklu un izrullēt biezā slānī. Cepamo formu iesmērēt ar atlikušo sviestu, izsijājiet ar miltiem. Liekat formā mīklu un cepat cepeškrāsnī 180 grādos 15 – 20 minūtes. Ņemt saldo krējumu (15 – 20% tauku saturs). Pusi samaisīt ar 4 olu dzeltenumiem un 200 g miltu. Otru pusi saldā krējuma ieliet katliņā, pielikt 150 g cukura un miziņu no trim citroniem. Visu uzkarsēt un pieliet pirmo saldā krējuma maisījumu. Gatavo vārīto krēmu uzsmērēt uz gatavā mīklas pamatnes. Olu baltumus kopā ar 180 g cukura saputot stingrās putās. Ar konditorejas maisa palīdzību uzklāt to uz tortes, tad likt to cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 200 - 250 grādiem. Cept 6 – 8 minūtes. Torti pasniegt pilnībā atdzesētu. Labāk, ja tā dažas stundas pastāvēs ledusskapī. Šis neparastais deserts iztaisīs īstu ciemiņu sajūsmu jūsu nākamajā ballītē.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt