Sastāva ziņā vistu olas ir unikālas. Jaunākie pētījumi pierāda, ka ik dienu cilvēkam vajadzētu apēst divas vai trīs olas.
Un tā, kāpēc vistu olas ir tik vērtīgas?
Ja jums ir ieradums ēst olas brokastīs, jums jāzina, ka tas dos jums vairāk enerģijas un kaloriju, kas palīdzēs jums atbrīvoties no liekā svara un nepārēsties dienas laikā.
Vairumā gadījumu cilvēki izvēlas apēst vienu vārītu olu nevis iedzert karoti svaigas zivju eļļas. Zinātnieki, kas strādā pārtikas rūpniecības jomā apgalvo, ka olu lietošana ikdienā palīdz palielināt vitamīna D daudzumu organismā. Vitamīns D palīdz stiprināt jūsu zobus un kaulus un uzlabo kalcija absorbciju.
Ēdot divas olas dienā, jūs apgādājiet savu organismu ar nepieciešamo fosfolipīdu daudzumu. Ja jums nepietiek šo vitamīnu, jūs varat saskarties ar īslaicīgu vai smagākos gadījumos ilglaicīgu atmiņas zudumu.
Gandrīz 90% sieviešu vecumā no 35 līdz 40 gadiem samazināja krunciņu parādīšanos sejā, jo ikdienu ēda vistu olas.
Vitamīns B9 palīdz nervu caurulītes veidošanas procesā un sarkano asinsķermenīšu veidošanās gaitā. Tā rezultātā samazinās potenciālās garīgās atpalicības risks. Viena ola satur 7 mg specifiskā vitamīna B9.
Vistu olas ir bagātas ar luteīnu, vienu no vissvarīgākajām vielām, kas atbild par asu un skaidru redzi. Arī vitamīns B12 un biotīns ir ļoti svarīgi elementi jūsu ādai un matu atjaunotnei.
Sievietes, kas regulāri ēd olas, par 15% retāk cieš no krūts vēža.
Pateicoties lielajam fosfatīdu daudzumam, kas atrasts vistu olās, var regulēt sirds – asinsvadu saslimšanas riskus. Vistu olu lietošana pārtikā nenodara ļaunumu jūsu veselībai, gluži otrādi – tas faktiski pazemina holesterīna līmeni jūsu organismā. Olas ir bagātas ar Omega – 3 taukskābēm, kas samazina triglicerīdu daudzumu asinīs. Tādā veidā tiek samazināts sirds – asinsvadu slimību risks.
Pirms jebkuru preparātu lietošanas uzsākšanas obligāti konsultējieties ar savu ģimenes ārstu!