Diētisku ēdienu receptes Lieldienām
Pamatēdieni

Diētisku ēdienu receptes Lieldienām

Zināms, ka svētki mūsu ikdienā ienes ne tikai daudz prieka, bet arī dažus liekus kilogramus! Šeit piedāvāšu tev dažas receptes diētiskiem ēdieniem, kuri, tāpat ka ierastie, priecēs uz svētku galda tevi un tavus tuviniekus!

BIEZPIENA PĪRĀGS AR ĶIRBI

SASTĀVDAĻAS:

  • 2 olas,
  • 50g rozīnes,
  • 50g sviests,
  • 6 ēd.k cukurs,
  • 150g biezpiens,
  • 3 ēd.k manna,
  • 500g ķirbis.

PAGATAVOŠANA:

  • Nomazgā un notīri ķirbi. Sagriez to lielos gabalos un liec cepties cepeškrānī 180 grādos apm 45 minūtes.
  • Ļauj ķirbim atdzist, pēc tam pagatavo no tā putru. Pievieno 3 ēdamkarotes cukura, divas ēdamkarotes mannas un vienu olu. Visu labi samaisi!
  • Ņem biezpienu, pievieno tam atlikušo cukuru un mannu, kā arī pievieno olu. Pieber nomazgātas un nosusinātas rozīnes. Visu labi samaisa!
  • Cepamo veidni iesmērē ar sviestu. Veido pīragu, liekot veidnē pa kārtām ķirbja un biezpiena masas. Atceries, ka apakšā pirmajai kārtai jābūt ķirbja masai. Liec cepeškrāsnī un cep 180 grādos apmeram 50 minūtes!
  • Lai garšo šis orģinālais, krāsainais un apetīti rosinošais pīrāgs tev un tavai ģimenei!

PEKINAS KĀPOSTU SALĀTI AR GRANĀTĀBOLU

SASTĀVDAĻAS:

  • Puse pekinas kāposta,
  • 1 granātābols,
  • 3 ēd.k olīveļļa,
  • 1 tēj.k citrona sulas,
  • 150g vistas filejas,
  • 1 ola,
  • Sāls, pipari pēc garšas.

PAGATAVOŠANA:

  • Rūpīgi nomazgā kāpostu, granātābolu un vistas fileju.
  • Izsautē vistas fileju, novāri olu.
  • Kamēr dziest vistas fileja un ola, iztīri granātabolu, sagriez kāpostu. Atdzesēto fileju un olu sīki sagriež, pievieno granātābolu, citrona sulu, olīveļļu, garšvielas un visu kartīgi samaisa.

KARTUPEĻU SACEPUMS AR TĪTARU UN SĒNĒM

SASTĀVDAĻAS:

  • 400g kartupeļu,
  • 300g tītara filejas,
  • 500g šapinjonu,
  • 2 ēd.k olīveļļas,
  • 1 daiviņa ķiploka,
  • 3 ēd.k citrona sulas,
  • Sāls, pipari pēc garšas.

PAGATAVOŠANA:

  • Nelielos kubiņos sagriez kartupeļus, sēnes un tītara fileju.
  • Olīveļļai pievieno citrona sulu, sāli, piparus un smalki sagrieztu ķiploku.
  • Šis ēdiens nekad nevar apnikt! Pie kam, to ērti pagatavot ar citām sastāvdaļām. Piemēram, sēņu vietā vai izmantot dārzeņus ( kāli, baklažānus, ķirbi utt), tītara gaļas vietā – vistas fileju vai, ja vēlies, pat zivs filejas!

Lai izdevušies svētki un visiem labi garšo!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt