Vecmāmiņas gardās vafeles
Deserti
Konditoreja un maize

Vecmāmiņas gardās vafeles

Pašceptas vafeles ir viens no gardumiem, kas garšo gandrīz ikvienam. Vafeles var pasniegt ar saldējumu, ievārījumu vai jebkuru citu mērci, kas jums garšo!

SASTĀVDAĻAS:

  • 100 grami sviests istabas temperatūrā
  • 4 lauku olas, atdalīts baltums no dzeltenuma
  • 100 grami kviešu miltu
  • 1.5 ēdamkarotes 25% krējums
  • 1/4 glāze piena
  • 30 grami cukurs
  • šķipsniņa sāls
  • izkausēts sviests cepšanai

PAGATAVOŠANA:

  • Saputo olu baltumus stingrās putās.
  • Sviestu un cukuru saputo, pievieno olu dzeltenumus. Pēc tam pievieno skābo krējumu, pienu un kviešu miltus.
  • Puto, līdz izveidojusies viendabīga masa ,kurā iemaisa uzputotos olu baltumus. Mīkla būs pankūku mīklas konsistencē, bet “pufīgāka”.
  • Uzkarsē vafeļu pannu, iesmērē ar izkausēto sviestu. Vafeles cep zeltaini brūnas, pasniedz siltas ar piedevām pēc savas izvēles.

Lai Jums labi garšo!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt