Cūkgaļas karbonādes rulete ar sēnēm
Pamatēdieni

Cūkgaļas karbonādes rulete ar sēnēm

Šī recepte nav pārāk sarežģīta, un to jūs varēsiet pasniegt ne tikai darba dienas vakariņās, bet arī visgreznākajā svētku reizē.

SASTĀVDAĻAS:

  • 1 kg cūkgaļas karbonādes vienā gabalā
  • 50 g kaltētu meža sēņu
  • 300 g svaigu šampinjonu
  • 2 vidēji sīpoli
  • 3 – 4 seleriju kāti
  • 3 daiviņas ķiploka
  • 1 buntīte pētersīļu
  • 25 g cūkas speķa
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari

PAGATAVOŠANA:

Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 120 grādiem. Gaļu nosusināt ar papīra dvieli. Tad sagriezt gareniski , neiegriežot līdz galam apmēram 1,5 cm un atvērt kā grāmatu. Tad atkal katru pusi iegriezt gareniski uz pusēm, neiegriežot līdz galam 1,5 cm, atkal atvērt, lai iznāktu nelīdzena gaļas plāksne.

Gaļu izklapēt , lai tā iegūtu vienmērīgu struktūru. Uzbērt sāli un piparus. Kaltētās sēnes sablendēt pēc iespējas smalkāk. Svaigos šampinjonus sagriezt šķēlītēs. Sīpolu, ķiplokus un seleriju nomizot un smalki sagriezt, pētersīļus sakapāt un apcept olīveļļas un sviesta maisījumā apmēram 5 minūtes. Pievienot sēnes, atstājot apmēram vienu tējkaroti kaltēto sēņu un apcept, kamēr sāk izdalīties šķidrums. Tad pievienot smalki sagrieztu speķi, sāli un piparus.

Pildījumu likt uz gaļas līdzenā kārtā un pārbērt ar kaltētajām sēnēm. Gaļu satīt ciešā ruletē un sasiet ar kulinārijas diegu. Ruleti apcept uz pannas olīveļļas – sviesta maisījumā no visām pusēm, līdz zeltainai garoziņai. Tad ietīt folijā, likt cepamajā pannā un cept cepeškrāsnī 2,5 stundas. Pirms pasniegšanas ļaut gaļai “atpūsties” desmit minūtes, nenoņemot foliju. Pēc tam sagriezt šķēlēs un pasniegt.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt