Krāsviela(vislabāk izmantot šķidro) vai arī var izmantot dabīgās krāsvielas
Baltās šokolādes krēms
100g krēmsiers
100g baltā šokolāde
Citrons
PAGATAVOŠANA:
Olas baltumus atdala no dzeltenumiem, kad tas izdarīts olas baltumu liek ledusskapī aptuveni uz diennakti. Pirms lietošanas olas baltumu vismaz pāris stundas atstāj istabas temperatūrā.
Izsijā mandeļu miltus un pūdercukuru.
Citā bļodā kuļ olas baltumus. Kad tie jau kļuvuši gaisīgi sāk pievienot cukuru. Olbaltumu puto līdz tas kļūst viendabīgs un spīdīgs. Galvenais, lai cukurs būtu absolūti pazudis. Pievieno krāsu un puto vēl aptuveni 2 minūtes. Viss putošanas process varētu aizņemt aptuveni 12minūtes.
Tad sāk pievienot izsijātās sastāvdaļas.
Pēc visa šī sekos svarīgākā daļa. Masas maisīšana. Vislabāk maisīšana izdosies izmantojot silikona lāpstiņu. Maisa no malām uz vidu. Kad sastāvadaļas apmēram sajaukušās, jākļūst uzmanīgam. Masa nedrīkst kļūt pārāk šķidra. To var pārbaudīt izceļot lāpstiņu no masas un pagaidot, kamēr mīkliņa iekrīt bļodā. Ja tā izlīdzinās, tā noteikti ir gatava. Masai jābūt plūstošai, bet ne šķidrai.
Gatavo macaronu maisījumu liek konditorejas maisiņā ar apaļu uzgalīti (aptuveni 5-7mm). Uz pannas, kura ir noklāta ar cepamo papīru spiež nelielas 2-3cm diametra piciņas. Vēlams, lai tās būtu apmēram vienāda izmēra, lai pēc tam makarūni būtu vienādi.
Makarūnus atstāj nostāvēties aptuveni 3o min vai ilgāk. Ja pieskaroties tiem jūtama pārvilkusies kārtiņa pār cepumu, tad tos var likt cepties.
Makarūnus cep 15 minūtes 150 grādu temperatūrā. Pēc cepšanas atdzesē.
Pildījuma pagatavošana:
Balto šokolādi izkausē un atdzesē, kad tā atdzisusi pa karotei pievieno krēmsieru un maisa ar putojamo slotiņu, pierīvē klāt citrona miziņu.
Kad makarūni ir atdzisuši, vari tos pildīt ar pildījumu.
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.