Biezpiena kēksiņi
Konditoreja un maize

Biezpiena kēksiņi

SASTĀVDAĻAS:

  • 200 gr biezpiena,
  • 180 gr cukura,
  • 1 tējkar. cepamais pulveris,
  • rīvēta citrona miziņa (no 1 citrona norīvēta dzeltenā mizas daļa, neaizskarot balto)
  • 200 gr milti,
  • 3 olas,
  • 4) 150 gr izkausēts sviests,

PAGATAVOŠANA:

  • Visas sastāvdaļas- izkausētu sviestu, olas, cukuru, tad biezpienu, cepamo pulveri un miltus saujaucu lielā bļoda. Tad pievienoju citrona miziņu (bez tās var arī iztikt) vai, piemēram, saujiņu rozīņu. Visu rūpīgi izmaisu.
  • Sagatavoju formiņas. Es kēksiņus un mafinus cepu metāla formītēs, kurās ielieku cepamo papīru, kurš paredzēts kēksiņiem. Taču šīs mazās kūciņas var cept arī speciālās silikona formās.
  • Biezpiena kēksiņus cep 25 minūtes 180-190 grādos. Tie kļūst zeltaini brūni ar viegli kraukšķīgu garoziņu.

AVOTS: cepam.lv

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt