Bezgala gardā siļķe
Pamatēdieni

Bezgala gardā siļķe

Norvēģu sievietes jau nu noteikti zina kā izdabāt savam vīrietim vasaras laikā. Neviena alus ballīte vasarā Norvēģijā neiztiek bez iecienītā siļķu saldējuma. Ja sen ja esat meklējusi izcilas siļķu uzkodas recepti, kas būtu pietiekami oriģināla, lai pārsteigtu savus draugus un tuviniekus, tad re, te tā būs! Šis saldējums izskatās ziemeļnieciski askētisks. To pasniedz ar marinētiem sarkanajiem sīpoliem un apgrauzdētu rupjmaizi. Piedāvātais produktu daudzums paredzēts piecām porcijām.

SASTĀVDAĻAS:

  • 100 g siļķes
  • 100 ml saldā krējuma
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 parastais sīpols
  • 100 g krabju nūjiņu
  • 1 ēdamkarote vīna etiķa
  • 1 tējkarote cukura
  • 1 tējkarote sāls
  • 5 šķēles rupjmaizes vai sāļo krekeru
  • melnie pipari

PAGATAVOŠANA:

  • Īstu norvēģu siļķu saldējumu obligāti jāpasniedz ar marinētajiem sarkanajiem sīpoliem. Tāpēc iesākumā jāpagatavo marināde no etiķa, sāls un cukura.
  • Sagriežam sarkano sīpolu pusgredzenos, liekam marinādē, samaisām un atstājam, kamēr gatavosim saldējumu.
  • Parasto sīpolu smalki sagriežam, apcepam eļļā, līdz tas kļūst zeltains, tad pielejam saldo krējumu. Pasautējam uz nelielas uguns.
  • Mazliet atdzesējam, tad lejam blenderī, pievienojam smalki sagrieztu siļķi un krabju nūjiņas. Visu rūpīgi sablendējam viendabīgā masā.
  • Sablendēto masu liekam saldētavā uz dažām stundām.
  • Tagad to nepieciešams pareizi pasniegt – tieši tā, kā to dara Norvēģijā. Uz šķīvja liekam apgrauzdētas maizes gabaliņus vai sāļos krekerus, pa virsu liekam saldējumu un maliņā – marinētos sarkanos sīpolus.
  • Kādas siļķu uzkodas garšo tev? Padalies ar tām komentāros!

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt