Banānu un iebiezinātā piena kūka
Konditoreja un maize

Banānu un iebiezinātā piena kūka

Sastāvdaļas:

  • 1 paciņa šokolādes cepumu “Selga
  • 250 g sviesta
  • 1 bundžiņa iebiezinātā piena
  • 4 banāni kūkas pildījumam + 1–2 banāni dekorēšanai
  • 150 ml saldā krējuma
  • 0,5 paciņas želatīna
  • cukurs(pēc garšas)

Pagatavošana

Cepumus sablendē un samīca ar 170 g mīksta sviesta. Masu klāj veidnes apakšā un izlīdzina. Liek ledusskapī, kamēr gatavo nākamās kārtas.

Iebiezināto pienu katliņā vāra un pievieno 80 g sviesta. Vāra uz mazas uguns, līdz masa paliek biezāka. Vārot nepārtraukti maisa, lai nepiedegtu, tik ilgi, kamēr no iebiezinātā piena masas sāk atdalīties sviests un visa masa it kā “slidinās” pa katliņu.

Noņem no uguns un, nepārtraukti maisot, atdzesē. Sviests, kas bija atdalījies, pakāpeniski iemaisās masā. Tad savārīto iebiezinātā piena masu klāj virsū cepumu pamatnei. Visu atdzesē.

Banānus sagriež kubiņos un klāj virsū iebiezinātā piena masai.

Saldo krējumu saputo ar cukuru.

Lai saldais krējums neatsulotos, tam pielej pienā vai ūdenī uzbriedinātu un ūdens peldē izkausētu želatīnu.

Sakulto saldo krējumu klāj virsū banāniem.

Rotā ar banānu gabaliņiem. Kūku liek ledusskapī uz dažām stundām.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt