Sākums
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Uzkodas
Kārtainās maizītes ar kefīru. No galda tās pazudīs pirmās!
23.08.2019 18:11
SASTĀVDAĻAS:
Sviests – 250 g
1 glāze kefīra – 250 ml
1 paciņa cepamā pulvera – 10 g
3 glāzes miltu – 480 g
DRUPAČĀM:
¾ glāzes miltu – 120 g
¾ glāzes cukura – 150 g
100 g auksta sviesta ( sarīvēta ar rīvi)
PAGATAVOŠANA
:
Mīklai: sviestu sarīvējam, pielejam glāzi kefīra, pievienojam cepamo pulveri un miltus.
Ātri iejaucam mīklu un liekam ledusskapī uz 1 stundu.
Drupačām: sajaucam miltus, cukuru sarīvēto sviestu, lai veidotos drupačas. Liekam ledusskapī.
Mīklu sadalām sešās daļās.
Izrullējam pirmo plāno plāksni (4 – 5 mm), uzberam daļu drupaču.
Atsevišķi izrullējam nākamo plāksni, liekam pa virsu pirmajai un apberam ar drupačām. Mazliet piespiežam.
Tāpat darām ar visām pārējām mīklas plāksnēm. Augšējo plāksni ar drupačām neapbārstām. Sagriežam trīsstūros.
Cepam cepeškrāsnī 180 grādos 35 – 45 minūtes.
LAI LABI GARŠO!
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo
Meklēt
Pievienojies sekotājiem
Ēdamkopā.lv
Populārākās receptes
Salāti
Korejiešu salāti ziemai. Kaut ko tik garšīgu vēl nebūsiet gatavojuši!
02.10.2018 17:36
Noderigi
Kā izvārīt olas, lai dzeltenums un baltums apmainītos vietām. Neparasts olu vārīšanas veids, ko iesaka japāņu kulinārs
13.04.2019 18:48
Pamatēdieni
Vista cepeškrāsnī ar kraukšīgu garoziņu
02.10.2021 22:17
Konditoreja un maize
Upeņu drupaču kūka
05.10.2022 21:47
Pamatēdieni
Es principiāli necepu kabačus, gatavoju vasarīgu vitamīnu uzkodu ar krējumu
17.06.2019 18:12
Pamatēdieni
Diētiskie spageti ar vistas fileju un sieru
24.08.2019 13:11
Brokastis
Uzkodas
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Konservējumi
Dzērieni
Noderigi
Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.
Piekrītu