Sākums
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Jogurta krēma – zemeņu kūka, kas nebūs jācep
05.07.2019 21:18
SASTĀVDAĻAS:
350 g grieķu jogurts
300 ml piena
1 ēdamkarote kakao
40 g želatīns
1 ēdamkarote citrona sula
6 ēdamkarotes pūdercukurs
250 g zemenes
zemenes dekorēšanai
Katliņā ielej pienu un pievieno 30 g želatīnu, karsē uz nelielas uguns, nepārtraukti maisot, līdz želatīns pilnībā izkusis.
Atsevišķā bļodā sajauc jogurtu ar pūdercukuru, citrona sulu un visu saputo ar mikseri.
Tad pievieno atdzesēto pienu un atkal visu saputo.
1/3 šīs masas ielej atsevišķā bļodā un pievieno tai kakao pulveri.
Kakao masu ieklāj kūkas formā un ievieto saldētavā uz aptuveni 15 minūtēm.
Pēc noteiktā laika pārlej atlikušo masu un atkal ievieto saldētavā līdz tā būs vajadzīga.
Attīra zemenes un sablenderē biezenī.
Atlikušo želatīna daudzumu pārlej ar 50 ml ūdens un atstāj uz 10 minūtēm uzbriest. Tad izkausē un atdzesē.
Zemenēm pievieno pūdercukuru (pēc garšas) un sajauc ar atdzesēto želatīnu viendabīgā masā.
Šo zemeņu masu pārlej pār jogurta kūku un ievieto ledusskapī.
Kūka ir gatava, kad želatīns ir sastindzis.
Izdekorē kūku ar zemenēm.
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo
Meklēt
Pievienojies sekotājiem
Ēdamkopā.lv
Populārākās receptes
Salāti
Ļoti garšīgi salāti ar šprotēm
07.12.2018 18:37
Pamatēdieni
Kāpostu tīteņi
20.11.2019 23:45
Konditoreja un maize
Gardie speķa pīrādziņi
02.12.2017 19:35
Konditoreja un maize
Es gatavoju šo pīrāgu, kad gribu kādu pārsteigt: nekas sarežģīts, bet izskatās, ka visu dienu stāvēju pie plīts
21.01.2023 14:50
Salāti
Vistas gaļas salāti ar dārzeņiem, kas ir pārāki par rosolu un siļķi kažokā!
04.04.2019 20:30
Konditoreja un maize
Bulciņa ar noslēpumu – lieliska ideja tiem, kas iecienījuši burgerus.
11.11.2018 21:35
Brokastis
Uzkodas
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Konservējumi
Dzērieni
Noderigi
Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.
Piekrītu