Sākums
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Jogurta krēma – zemeņu kūka, kas nebūs jācep
05.07.2019 21:18
SASTĀVDAĻAS:
350 g grieķu jogurts
300 ml piena
1 ēdamkarote kakao
40 g želatīns
1 ēdamkarote citrona sula
6 ēdamkarotes pūdercukurs
250 g zemenes
zemenes dekorēšanai
Katliņā ielej pienu un pievieno 30 g želatīnu, karsē uz nelielas uguns, nepārtraukti maisot, līdz želatīns pilnībā izkusis.
Atsevišķā bļodā sajauc jogurtu ar pūdercukuru, citrona sulu un visu saputo ar mikseri.
Tad pievieno atdzesēto pienu un atkal visu saputo.
1/3 šīs masas ielej atsevišķā bļodā un pievieno tai kakao pulveri.
Kakao masu ieklāj kūkas formā un ievieto saldētavā uz aptuveni 15 minūtēm.
Pēc noteiktā laika pārlej atlikušo masu un atkal ievieto saldētavā līdz tā būs vajadzīga.
Attīra zemenes un sablenderē biezenī.
Atlikušo želatīna daudzumu pārlej ar 50 ml ūdens un atstāj uz 10 minūtēm uzbriest. Tad izkausē un atdzesē.
Zemenēm pievieno pūdercukuru (pēc garšas) un sajauc ar atdzesēto želatīnu viendabīgā masā.
Šo zemeņu masu pārlej pār jogurta kūku un ievieto ledusskapī.
Kūka ir gatava, kad želatīns ir sastindzis.
Izdekorē kūku ar zemenēm.
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo
Meklēt
Pievienojies sekotājiem
Ēdamkopā.lv
Populārākās receptes
Noderigi
Kečups “MAIGAIS”
14.06.2019 13:18
Pamatēdieni
Gardais siera un sīpolu pīrāgs
04.04.2019 16:24
Konservējumi
Sālīti gurķi ar rupjmaizi. Noteikti izmēģiniet!
02.08.2019 18:13
Konditoreja un maize
Meringu rulete ar avenēm
08.02.2019 21:38
Konservējumi
Bumbieru kompots
21.09.2021 19:56
Brokastis
Omlete ar bekonu mikroviļņu krāsnī
25.02.2020 16:06
Brokastis
Uzkodas
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Konservējumi
Dzērieni
Noderigi
Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.
Piekrītu