Banānu pīrāgs
Konditoreja un maize

Banānu pīrāgs

Banāns šķiet ir labākais auglis, kuru var pievienot gandrīz visiem desertiem.

Tas ir tāpēc, ka banānam ir fantastiska un universāla garša.

Sastāvdaļas:

  • Cukurs 1,5 glāzes
  • Kviešu milti 300 g
  • Sviests 100 g
  • Banāni 3 gab
  • Ola 3 gab
  • Krējums 1 glāze

Pagatavošana:

1.Gatavojam mīklu rūpīgi atdalot olas baltumus no dzeltenumiem. Ņemiet 3 olu dzeltenumus, 0,5 glāzes cukura un izkausētu sviestu. Kārtīgi samaisiet un pievienojiet miltus un atkal samaisiet. Mīklai jābūt biezai. Ielieciet mīklu ledusskapī uz 10-15 minūtēm.

2. Kamēr mīkla ir ledusskapī, sagrieziet banānus apaļos riņķīšos.

3. Pēc vajadzīgā laika izņemiet mīklu no ledusskapja, ietaukojiet cepamo formu ar sviestu, ielieciet mīklu un izlīdziniet pa visu cepamās formas diametru.

4.Sajauciet ne pārāk treknu, ne pārāk skābu krējumu ar 0,5 glāzes cukura. Cukuram ir jābūt pilnībā izkusušam. Salieciet banānus uz mīklas un pārlejiet ar sagatavoto krējuma šķidrumu.

5. Lieciet cepties pīrāgu 180C uzkarsētā cepeškrāsnī uz 20 minūtēm. Pa to laiku sagatavojiet krēmu. Sakuliet 3 olu baltumus ar 0,5 glāzes cukura. Krēmam jābūt ļoti gaisīgam.

6. Izņemiet no cepeškrāsns pīrāgu un pārklājiet ar sakulto olas baltumu. Izrotājiet desertu ar banāniem, riekstiņiem, kokosriekstu skaidiņām- visu, ko dvēsele vēlas. Pēc tam ielieciet cepeškrāsnī vēl uz 2-3 minūtēm.

Padalieties ar šo fantastiski vieglo banānu pīrāga recepti ar saviem draugiem sociālajos tīklos.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt