Baklažāni adžikā
Konservējumi

Baklažāni adžikā

Asa uzkoda noder vienmēr, īpaši, ja gatavota pašu rokām. Baklažāni adžikā patiks tiem, kuri iecienījuši šos savdabīgos dārzeņus un jau izmēģinājuši kādu recepti ar tumši zilajiem skaistuļiem.
Uzziniet, kā pagatavot šo gardo uzkodu, lai aukstajā ziemas laikā iepriecinātu savus tuviniekus.

SASTĀVDAĻAS:

  • Baklažāni – 3 kg
  • Tomāti – 3 kg
  • Saldie pipari – 1 kg
  • Ķiploks – 1 galviņa
  • Asie pipari – 2 gab.
  • 9% etiķis – 100 ml
  • Sāls – 100 g
  • Cukurs – 2 glāzes
  • Augu eļļa – 1 glāze
  • No šī daudzuma iznāk 5,5 – 6 litri.

PAGATAVOŠANA:

  • Tomātus, saldos piparus, ķiplokus, asos piparus samalt gaļas mašīnā vai sasmalcināt blenderī.
  • Masu ieliet katlā, kurā gatavosiet baklažānus.
  • Pieliet etiķi, piebērt sāli, cukuru, pieliet eļļu. Uzkarsēt, līdz uzmet burbuli.
  • Baklažānus sagriezt ripās apmēram pirksta biezumā. Likt karstajā masā.
  • Ļaut pavārīties 20 minūtes uz nelielas uguns. Tad likt izkarsētās burkās, aizvalcēt.
  • Izmantojot šo recepti, gatavoju arī kabačus adžikā (baklažānu vietā ņemu jaunos kabacīšus) un piparus adžikā. Ar pipariem sanāk tāda kā lečo variācija. Daudzums, tāpat kā baklažāniem – 3 kg.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt