Izklausās grezni, vai ne? Varbūt šajos svētkos saņemsiet drosmi un pagatavosiet šo karalisko zivi? Laša maigo garšu palīdzēs izcelt siers un garšvielas.
SASTĀVDAĻAS:
lasis – 1,5 kg
garneles – 300 g
siers – 250 g
citroni – 2 gab.
sīpols – 1 gab.
malti melnie pipari
garšvielas zivij
zaļumi
sāls
PAGATAVOŠANA:
Laša fileju nomazgāt, nosusināt ar papīra dvieli, uzbērt sāli, piparus, zivs garšvielas. No viena citrona izspiest sulu, otru sagriezt šķēlītēs rotāšanai. Ar citrona sulu apliet zivi.
Sieru sarīvēt, sīpolu sagriezt mazos gabaliņos un sajaukt ar sieru. Garneles novārīt sālsūdenī ar lauru lapu, atbrīvot no čaulas un pievienot sieram. Ja nepieciešams, pievienot sāli un piparus.
Zivi pildīt ar siera – garneļu masu, vēderu aizsiet vai aizšūt ar kulinārijas diegu. Lasi ietīt nevajag. Cept cepeškrāsnī 180 – 200 grādos 20 minūtes, tad temperatūru samazināt un cept vēl 15 – 20 minūtes.
Lasi likt uz šķīvja, dekorēt ar citrona šķēlītēm, dillēm un pētersīļiem.
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.