Rakstu sērijas ‘’Eat This Not That’’ eksperti apgalvo, ka tumšā šokolāde spēj labvēlīgi ietekmēt sirds veselību.
Vairāku gadu garumā zinātnieki novēroja brīvprātīgos dažādās vecuma grupās. Atsevišķu cilvēku ēdienkartē tika pievienots kakao ekstrakts. Tie, kas uzturā lietoja kakao pulveri, retāk mira no sirds slimībām.
Pētnieki to skaidro ar to, ka kakao pulveris satur flavanolus. Tieši šīs vielas atstāj labvēlīgu ietekmi uz sirds-asinsvadu sistēmu.
‘’Mēs atklājām, ka kakao flavanolu pievienošana uzturā spēj samazināt klīniskos sirds-asinsvadu notikumus, tostarp statistiski (par 27%) samazināt sirds-asinsvadu slimību izraisīto miršanas gadījumu skaitu,’’ - vēsta pētījuma autori.