Šai ruletei varat ņemt veselu vistu, bet varat izvēlēties tikai filejas (ja vēlaties, lai rulete iznāktu diētiska).
Bez tam, gaļu var pagatavot divos veidos: izvārīt, iegūstot dzidru buljonu (ar dārzeņiem un zaļumiem), bet var sautēt, kā mūsu gadījumā.
Liekam vistu uz pannas, nepievienojot nekādas taukvielas!
Liekam pannu uz mazas uguns un sākat sautēt gaļu.
Pieliekam sāli un piparus, uzliekam pannai vāku un turpinām sautēt.
Pa to laiku siltā ūdenī izšķīdinām želatīnu.
Tam ir jāpastāv un pilnībā jāizšķīst.
Kad gaļa ir gatava (tai savā sulā ir jāsautējas ne vairāk kā 35 minūtes uz mazas uguns), ļaujam tai atdzist un atdalām to no kauliem.
Tad gaļu samaisām ar izšķīdināto želatīnu un buljonu, lejam pudelē un liekam ledusskapī, lai sastingst.
Gaļai varat pielikt valriekstus un sīpolu, iepriekš tos apcepot augu eļļā.
Kad rulete ir sastingusi, uzmanīgi sagriežam pudeli un izņemam ruleti.
Ruleti pudelē mājas apstākļos var gatavot, pievienojot dažādas piedevas – ar riekstiem, kā mūsu gadījumā, ar dārzeņiem, zirnīšiem vai kukurūzu, ar zaļumiem un pat ar citu gaļu.
Ruleti sagriežam šķēlītēs, un pasniedzam kā uzkodu.
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.