Vistas kājiņu un spārniņu asorti ar dārzeņiem
Pamatēdieni

Vistas kājiņu un spārniņu asorti ar dārzeņiem

Universāls ēdiens, kas labi derēs gan darba dienas vakariņām, gan brīvdienu pusdienām draugu lokā. Tas būs viegls un tajā pašā laikā sātīgs un sildošs, kā reiz noderēs šajās drēgnajās rudens dienās.

SASTĀVDAĻAS:

  • vistas spārniņi – 0,5 kg
  • vistas kājiņas – 0,5 kg
  • mazi kabacīši – 4 gab.
  • saldie pipari – 6 gab.
  • svaiga ingvera sakne – 3 cm
  • ķiploka daiviņas – gab.
  • augu eļļa – 80 ml
  • malta saldā paprika – 2 ēdamkarotes
  • malts kumīns – 1 ēdamkarote
  • svaigi malts piparu maisījums – 1 ēdamkarote
  • jūras sāls – 2 – 3 ēdamkarotes (bez kaudzes)

PAGATAVOŠANA:

  • Ingveru un ķiplokus nomizot un uz smalkās rīves sarīvēt. Samaisīt ar sāli, garšvielām un pieliet augu eļļu.
  • Vistas spārniņus sagriezt uz pusēm (trešo falangu neizmantot). Gaļu salikt maisiņā ar zip aizdari vai plastmasas kārbā, pieliet marinādi, samaisīt un atstāt iemarinēties istabas temperatūrā divas stundas vai ledusskapī 24 stundas.
  • Divas stundas pirms cepšanas izņemt gaļu no ledusskapja. Saldos piparus sagriezt četrās daļās, pirms tam izņemot sēklotni. Kabacīšus sagriezt tikpat lielos gabalos.
  • Iekurt grilu vai ieslēgt cepeškrāsni grila režīmā. Tiem jābūt kārtīgi uzkarsētiem. Grila restes sasmērēt ar eļļu.
  • Vistai notecināt lieko marinādi. Likt gaļu uz restēm pamīšus ar pipariem un kabačiem. Cept uz oglēm (vai cepeškrāsnī) vidējā karstumā, līdz gaļa pilnībā gatava.
  • Pirms pasniegšanas ļaut gaļai mazliet “atpūsties” uz šķīvja zem folija 5 – 7 minūtes.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt