Viltotā lazanja
Pamatēdieni

Viltotā lazanja

Jau pats vārds “lazanja” liek tecēt siekalām, un grūti ir atrast cilvēku, kurš būtu vienaldzīgs pret šo ēdienu. Taču ne vienmēr mājās būs lazanjas plāksnes, tāpēc dažreiz nākas eksperimentēt. Un nevajag no šī ēdiena gaidīt 100% lazanjas garšu (tā tomēr būs “viltotā” lazanja), taču ārējais izskats un gatavošanas paņēmiens būs līdzīgs. Pirmkārt, šo lazanju gatavo ļoti vienkārši un ar pieejamiem produktiem. Otrkārt, pagatavošanas laiks ir minimāls, bet garša izdodas lieliska, maiga ar spilgtu tomātu piegaršu, staipīgu sieru un bazilika un oregano aromātu. Šī recepte neparedz bešamela mērces pagatavošanu, viss tiek gatavots ātri un cepts cepeškrāsnī 20 minūtes. Lazanja ar sieru ir lielisks komforta ēdiens, kas garšos gan pieaugušajiem, gan bērniem.

SASTĀVDAĻAS:

  • tostermaize – 16 šķēles
  • tomāti – 400 g
  • mocarella siers – 250 g
  • parmezāna tipa siers – 100 g
  • baziliks – pēc garšas
  • oregano – 5 šķipsniņas
  • olīveļļa – pēc garšas
  • sāls – pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari – pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

  • Tomātus sablendēt, pievienot oregano, baziliku, pielikt sāli un piparus, pieliet olīveļļu pēc garšas. Visu rūpīgi samaisīt, nolikt malā.
  • Maizei nogriezt garoziņu, mocarellu sagriezt šķēlītēs. Ieslēgt cepeškrāsni un noregulēt uz 180 grādiem.
  • Cepamo formu iesmērēt ar olīveļļu, cieši kārtot maizes šķēles, veidot nelielu maliņu – tā būs pirmā kārta. Uz tās liet trešo daļu mērces un likt mocarellas šķēlītes, uzbērt rīvētu sieru.
  • Tāpat likt otro un trešo maizes, tomātu mērces un siera kārtu. Pārliet ar olīveļļu, uzbērt krietnu kārtu ar parmezāna sieru un uzbērt pāris šķipsniņu oregano. Likt lazanju cepties uz 20 minūtēm, tad izņemt no cepeškrāsns un ļaut atdzist 10 – 15 minūtes pirms pasniegšanas.
  • Ja jums nepatīk oregano, varat to aizstāt ar kādu citu Itāļu garšvielu, kas jums patīk labāk. Oregano pievienojiet tikai mērcei, bet apbārstiet ar citu garšvielu.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt