Sākums
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konservējumi
Vasarīgi salāti ziemai
14.08.2019 13:14
SASTĀVDAĻAS:
3-4 diļļu kāti
3-4 pētersīļu zariņi
1 ķiploka daiviņa
vidēja lieluma sīpols
paprika
gurķi
tomāti
4-5 smaržīgo piparu graudiņi
2 krustnagliņas
2-3 lauru lapas
Marinādei:
2 l ūdens
1/2 glāzes cukura
3 ēdamkarotes sāls
150 g 9% etiķa
PAGATAVOŠANA:
Sterilizētā burkā liek dilles, pētersīļus, šķēlītēs sagrieztu ķiploka daiviņu, sīpola gredzenus, salmiņos sagrieztu papriku, šķēlītēs sagrieztus gurķus un tomātus.
Tomātus izvēlieties gaļīgus un stingrus,lai tie neizjūktu un nepārvērstos putrā.
Liekot dārzeņus burkā, tos mazliet sablīvē.
Virsū dārzeņiem liek smaržīgos piparus, krustnagliņas, lauru lapas.
Gatavo marinādi - katlā uzvāra ūdeni, izšķīdina tajā cukuru un sāli, beigās pielej etiķi.
Karstu marinādi pārlej gurķiem, viegli aizvāko un pasterizē 7-8 minūtes, tad kārtīgi aizvāko.
Pasniedzot salātus, marinādi nolej, salātus liek traukā un pārlej ar augu eļļu pēc garšas.
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo
Meklēt
Pievienojies sekotājiem
Ēdamkopā.lv
Populārākās receptes
Salāti
Salāti “Lielkņaza Monomaha cepure”
06.12.2019 13:49
Noderigi
Gatavojot kāpostu tīteņus, kāpostu parasti novāra, bet tagad ir vienkāršāks veids!
21.04.2019 21:03
Salāti
Cēzara salāti
14.07.2019 18:17
Konditoreja un maize
Nostaļģiska recepte no bērnības. Visi radinieki ir sajūsmā no šī šedevra, lūdzot, lai uztaisa vēl!
14.01.2019 21:23
Konditoreja un maize
Torte “Napoleons” no ātrās kārtainās mīklas un krējuma
15.01.2019 18:12
Salāti
Sajūsmas vērti un ļoti garšīgi salāti “Melnais ķekars”. Jūsu svētku galda hīts!
11.12.2017 19:39
Brokastis
Uzkodas
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Konservējumi
Dzērieni
Noderigi
Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.
Piekrītu