Sākums
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konservējumi
Vasarīgi salāti ziemai
14.08.2019 13:14
SASTĀVDAĻAS:
3-4 diļļu kāti
3-4 pētersīļu zariņi
1 ķiploka daiviņa
vidēja lieluma sīpols
paprika
gurķi
tomāti
4-5 smaržīgo piparu graudiņi
2 krustnagliņas
2-3 lauru lapas
Marinādei:
2 l ūdens
1/2 glāzes cukura
3 ēdamkarotes sāls
150 g 9% etiķa
PAGATAVOŠANA:
Sterilizētā burkā liek dilles, pētersīļus, šķēlītēs sagrieztu ķiploka daiviņu, sīpola gredzenus, salmiņos sagrieztu papriku, šķēlītēs sagrieztus gurķus un tomātus.
Tomātus izvēlieties gaļīgus un stingrus,lai tie neizjūktu un nepārvērstos putrā.
Liekot dārzeņus burkā, tos mazliet sablīvē.
Virsū dārzeņiem liek smaržīgos piparus, krustnagliņas, lauru lapas.
Gatavo marinādi - katlā uzvāra ūdeni, izšķīdina tajā cukuru un sāli, beigās pielej etiķi.
Karstu marinādi pārlej gurķiem, viegli aizvāko un pasterizē 7-8 minūtes, tad kārtīgi aizvāko.
Pasniedzot salātus, marinādi nolej, salātus liek traukā un pārlej ar augu eļļu pēc garšas.
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo
Meklēt
Pievienojies sekotājiem
Ēdamkopā.lv
Populārākās receptes
Noderigi
Neticami fakti par kakao. Lūk, kāpēc ir jādzer kakao, īpaši tad, ja esat vecumā pēc 40
Konditoreja un maize
Ciparkūkas vai burtu kūkas recepte
Pamatēdieni
Kartupeļu – gaļas sacepums
Noderigi
Ļoti garšīgi marinēti sīpoli. Noderēs kā piedeva šašlikam, salātiem un gardai uzkodai!
Konditoreja un maize
Biezpiena sacepums bez miltiem
Konditoreja un maize
No vienas kefīra pakas vesela kaudze ar garšīgiem pīrādziņiem
Salāti
Salāti ''Eglīte''
22.12.2020 12:06
Konditoreja un maize
Banānu un iebiezinātā piena kūka
03.10.2019 23:22
Konditoreja un maize
Gardie biezpiena plācenīši
30.08.2019 13:19
Pamatēdieni
Rīvētu kartupeļu sacepums ar ķiplokiem un sieru
14.02.2019 18:10
Konservējumi
Āboli un saldie pipari sīrupā
23.07.2019 15:52
Konservējumi
Maigs lečo bez etiķa un eļļas
08.06.2019 13:12
Brokastis
Uzkodas
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Konservējumi
Dzērieni
Noderigi
Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.
Piekrītu