Sākums
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konservējumi
Vasarīgi salāti ziemai
14.08.2019 13:14
SASTĀVDAĻAS:
3-4 diļļu kāti
3-4 pētersīļu zariņi
1 ķiploka daiviņa
vidēja lieluma sīpols
paprika
gurķi
tomāti
4-5 smaržīgo piparu graudiņi
2 krustnagliņas
2-3 lauru lapas
Marinādei:
2 l ūdens
1/2 glāzes cukura
3 ēdamkarotes sāls
150 g 9% etiķa
PAGATAVOŠANA:
Sterilizētā burkā liek dilles, pētersīļus, šķēlītēs sagrieztu ķiploka daiviņu, sīpola gredzenus, salmiņos sagrieztu papriku, šķēlītēs sagrieztus gurķus un tomātus.
Tomātus izvēlieties gaļīgus un stingrus,lai tie neizjūktu un nepārvērstos putrā.
Liekot dārzeņus burkā, tos mazliet sablīvē.
Virsū dārzeņiem liek smaržīgos piparus, krustnagliņas, lauru lapas.
Gatavo marinādi - katlā uzvāra ūdeni, izšķīdina tajā cukuru un sāli, beigās pielej etiķi.
Karstu marinādi pārlej gurķiem, viegli aizvāko un pasterizē 7-8 minūtes, tad kārtīgi aizvāko.
Pasniedzot salātus, marinādi nolej, salātus liek traukā un pārlej ar augu eļļu pēc garšas.
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo
Meklēt
Pievienojies sekotājiem
Ēdamkopā.lv
Populārākās receptes
Brokastis
Tu vairs nekad necepsi pankūciņas citādi! Zelta recepte!
10.12.2017 14:16
Zupas
Gaileņu krēmzupa mājas gaumē
15.11.2017 12:55
Noderigi
Šo milzīgo loku saišķi viņa izaudzēja maisiņā ziemas vidū bez jebkādas zemes! Mūžu dzīvo, mūžu mācies...
17.02.2019 13:10
Salāti
Kārtainie salāti “Zirneklītis” ar vistas gaļu
20.11.2020 11:32
Konservējumi
Pupiņas tomātu mērcē
05.04.2019 21:23
Konditoreja un maize
Avokādo un melleņu kūka
29.06.2019 19:59
Brokastis
Uzkodas
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Konservējumi
Dzērieni
Noderigi
Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.
Piekrītu