Sākums
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konservējumi
Vasarīgi salāti ziemai
14.08.2019 13:14
SASTĀVDAĻAS:
3-4 diļļu kāti
3-4 pētersīļu zariņi
1 ķiploka daiviņa
vidēja lieluma sīpols
paprika
gurķi
tomāti
4-5 smaržīgo piparu graudiņi
2 krustnagliņas
2-3 lauru lapas
Marinādei:
2 l ūdens
1/2 glāzes cukura
3 ēdamkarotes sāls
150 g 9% etiķa
PAGATAVOŠANA:
Sterilizētā burkā liek dilles, pētersīļus, šķēlītēs sagrieztu ķiploka daiviņu, sīpola gredzenus, salmiņos sagrieztu papriku, šķēlītēs sagrieztus gurķus un tomātus.
Tomātus izvēlieties gaļīgus un stingrus,lai tie neizjūktu un nepārvērstos putrā.
Liekot dārzeņus burkā, tos mazliet sablīvē.
Virsū dārzeņiem liek smaržīgos piparus, krustnagliņas, lauru lapas.
Gatavo marinādi - katlā uzvāra ūdeni, izšķīdina tajā cukuru un sāli, beigās pielej etiķi.
Karstu marinādi pārlej gurķiem, viegli aizvāko un pasterizē 7-8 minūtes, tad kārtīgi aizvāko.
Pasniedzot salātus, marinādi nolej, salātus liek traukā un pārlej ar augu eļļu pēc garšas.
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo
Meklēt
Pievienojies sekotājiem
Ēdamkopā.lv
Populārākās receptes
Pamatēdieni
Uzbeku plovs
17.01.2019 20:03
Brokastis
Plānās pankūkas ar dažādiem pildījumiem
23.01.2019 18:11
Dzērieni
Aveņu liķieris
28.08.2019 22:18
Konditoreja un maize
Mana māte gatavoja šādus pīrāgus ar kāpostiem - maz mīklas, daudz pildījuma!
02.10.2018 16:30
Konservējumi
Bezgala gardi vītinātie tomāti
12.08.2019 13:11
Noderigi
Kabaču smēriņš
07.10.2019 22:02
Brokastis
Uzkodas
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Konservējumi
Dzērieni
Noderigi
Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.
Piekrītu