Mandarīnu rulete Jaunajam gadam
Ruleti var pagatavot īsā laikā, un Jaungada simbols – mandarīni, piešķirs tai īpaši svinīgu garšu. Tā būs maiga, garšīga, un tik tiešām grezna.
SASTĀVDAĻAS:
- mandarīni – 7 gab.
- mandarīnu sula – 225 ml
- olas – 5 gab.
- cukurs – 160 g
- kukurūzas ciete – 80 g
- augu eļļa – 60 g
- citronu miziņa – 1 tējkarote
- citronu sula – 30 ml
- vaniļas ekstrakts – 1 tējkarote
- saldais krējums – 400 ml
PAGATAVOŠANA:
- Iesākumā pagatavot krēmu. Tam sajaukt 80 g cukura ar 20 g kukurūzas cietes, pieliet mandarīnu sulu un samaisīt. Jāiegūst viendabīga masa. Tad pievienot citronu sulu un 0,5 tējkaroti citronu miziņas.
- Krēmu likt uz mazas uguns un karsēt, nepārtraukti maisot, līdz tas kļūst biezs. Tad to apsegt ar pārtikas plēvi un atstāt atdzist.
- Tālāk gatavot mīklu. Atdalīt olas baltumus no dzeltenumiem. Saputot baltumus, pievienojot šķipsniņu sāls, tad pievienot 40 g cukura un saputot stingrās putās.
- Olu dzeltenumus samaisīt ar vanilīnu un 40 g cukura, tad saputot, līdz masa kļūst gaiša un gaisīga.
- Pievienot 0,5 tējkarotes citrona miziņu un samaisīt. Pēc tam pievienot 30 g kukurūzas cietes. Šo mīklas daļu samaisīt ar olu baltumiem, rūpīgi iecilājot. Pakāpeniski pieliet augu eļļu un samaisīt, līdz veidojas viendabīga masa.
- Uz cepamās plāts likt cepamo papīru, apsmērēt to ar eļļu. Uz tā likt mīklu, vienmērīgi izlīdzināt. Cept cepeškrāsnī 15 – 20 minūtes, 180 grādos.
- Saputot saldo krējumu un iemaisīt tajā mandarīnu krēmu.
- Nomizot mandarīnus, attīrīt no baltumiem un sadalīt daiviņās. Biskvītu sasmērēt ar krēmu, uz tā izlikt mandarīnus ( vienā malā) un pa virsu arī uzsmērēt krēmu.
- Ar cepamā papīra palīdzību biskvītu satīt ruletē un likt ledusskapī uz dažām stundām. Tad papīru noņemt un apbārstīt ar pūdercukuru.
- Ruleti var dekorēt ar šokolādes skaidiņām vai piparmētru lapiņām.
Recepte
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo