Mandarīnu rulete Jaunajam gadam
Konditoreja un maize

Mandarīnu rulete Jaunajam gadam

Ruleti var pagatavot īsā laikā, un Jaungada simbols – mandarīni, piešķirs tai īpaši svinīgu garšu. Tā būs maiga, garšīga, un tik tiešām grezna.

SASTĀVDAĻAS:

  • mandarīni – 7 gab.
  • mandarīnu sula – 225 ml
  • olas – 5 gab.
  • cukurs – 160 g
  • kukurūzas ciete – 80 g
  • augu eļļa – 60 g
  • citronu miziņa – 1 tējkarote
  • citronu sula – 30 ml
  • vaniļas ekstrakts – 1 tējkarote
  • saldais krējums – 400 ml

PAGATAVOŠANA:

  • Iesākumā pagatavot krēmu. Tam sajaukt 80 g cukura ar 20 g kukurūzas cietes, pieliet mandarīnu sulu un samaisīt. Jāiegūst viendabīga masa. Tad pievienot citronu sulu un 0,5 tējkaroti citronu miziņas.
  • Krēmu likt uz mazas uguns un karsēt, nepārtraukti maisot, līdz tas kļūst biezs. Tad to apsegt ar pārtikas plēvi un atstāt atdzist.
  • Tālāk gatavot mīklu. Atdalīt olas baltumus no dzeltenumiem. Saputot baltumus, pievienojot šķipsniņu sāls, tad pievienot 40 g cukura un saputot stingrās putās.
  • Olu dzeltenumus samaisīt ar vanilīnu un 40 g cukura, tad saputot, līdz masa kļūst gaiša un gaisīga.
  • Pievienot 0,5 tējkarotes citrona miziņu un samaisīt. Pēc tam pievienot 30 g kukurūzas cietes. Šo mīklas daļu samaisīt ar olu baltumiem, rūpīgi iecilājot. Pakāpeniski pieliet augu eļļu un samaisīt, līdz veidojas viendabīga masa.
  • Uz cepamās plāts likt cepamo papīru, apsmērēt to ar eļļu. Uz tā likt mīklu, vienmērīgi izlīdzināt. Cept cepeškrāsnī 15 – 20 minūtes, 180 grādos.
  • Saputot saldo krējumu un iemaisīt tajā mandarīnu krēmu.
  • Nomizot mandarīnus, attīrīt no baltumiem un sadalīt daiviņās. Biskvītu sasmērēt ar krēmu, uz tā izlikt mandarīnus ( vienā malā) un pa virsu arī uzsmērēt krēmu.
  • Ar cepamā papīra palīdzību biskvītu satīt ruletē un likt ledusskapī uz dažām stundām. Tad papīru noņemt un apbārstīt ar pūdercukuru.
  • Ruleti var dekorēt ar šokolādes skaidiņām vai piparmētru lapiņām.
Recepte

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt