Ungāru lečo
Konservējumi

Ungāru lečo

Daudzu saimnieču mīļākais konservējums ziemai ir lečo. Tradicionāli mēs to gatavojam no tomātiem, paprikas un burkāniem , taču ir dažādas receptes.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg ungāru paprika (bāldzeltenā, iegarenā)
  • 1,5 kg gatavi un miltaini tomāti
  • 3 saldie sīpoli (var izmantot citus baltos/dzeltenos sīpolus)
  • 2 ķiplokgalviņas
  • 2 ēdamkarotes paprikas pulveris
  • 1 tējk. asais kūpinātas paprikas pulveris
  • svaigi malti sarkanie pipari
  • jūras sāls
  • olīveļļa apcepšanai

Pagatavošana:

Sīpolus pārgriež uz pusēm un sagriež šķēlēs, ķiplokus smalki sasmalcina. Paprikas pārgriež uz pusēm, izņem sēklotni un sagriež strēmelēs. Tomātus blanšē, tiem novelk mizu un sagriež rupjos gabalos. Uz pannas izkausē taukus, kuros apcep sīpolus līdz tie kļuvuši zeltaini, pievieno ķiplokus un pacep vēl pāris minūtes, regulāri apmaisot. Pievieno paprikas pulverus un dzeltenbālo papriku. Maisot mirkli pacep, tad pievieno tomātus, pannu nosedz ar vāku un uz mazas liesmas sautē līdz paprika ir mīksta, bet saglabājusi patīkamu konsistenci Pirms gatavošanas beigām sapiparo un sasāla. Pirms lietošanas lečo garšām ļauj diennakti savilkties. Uzglabā ledusskapī.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt