Šis neparasti maigais ēdiens ar izsmalcinātu citrusaugļu aromātu kļūs par svētku galda cienīgu rotājumu.
Vispirms nomazgājiet apelsīnus. No viena apelsīna noņemiet mizu un to saberziet uz rīves.
Atlikušajiem apelsīniem nogrieziet augšu un izņemiet mīkstumu. Jūs iegūsiet veidnes priekš suflē.
Izspiediet sulu no apelsīna mīkstuma.
Paņemiet pannu, izkausējiet tajā sviestu, pēc tam ieberiet miltus.
Noņemiet pannu no plīts, ielejiet cukuru, saberzto mizu un izspiesto sulu.
Tagad lieciet pannu uz uguns un vāriet, laiku pa laikam maisot. Kad maisījums sāk sabiezēt, noņemiet uguni un atdzesējiet.
Satiniet apelsīnu veidnes folijā. Rūpīgi sakuliet baltumus, līdz iegūstat biezas putas. Sajauciet sagatavotos olu baltumus ar apelsīnu maisījumu.
Sapildiet suflē veidnes un vāriet katlā 20–25 minūtes. Pēc tam ar pūdercukuru apkaisiet gatavo desertu.
Neuztraucieties, ja pēc vārīšanas suflē nedaudz nokrīt, tas ir normāli. Nekas neiznīcinās tās maigo tekstūru un citrusaugļu aromātu!