Tā nu ir sanācis, ka mūsu ģimenē visi ir lieli saldummīļi. Ja mājās nav smilšu cepumiņu, ābolu pīrāga vai vismaz tāfelīte šokolādes – diena ir sabojāta. Tāpēc par desertu pagatavošanu jādomā jau laicīgi un rūpīgi. Kad bijām Turcijā, pagaršojām tulumbu cukura sīrupā. Tas ir sens turku deserts, kas radies Osmaņu impērijas laikā. Vīra un bērnu sajūsma par šo desertu bija tik liela, ka atbraucot mājās, nācās steidzami meklēt recepti interneta ārēs un ķerties pie gatavošanas. Un ziniet, izdevās ne sliktāk par oriģinālu! Iesaku arī jums to noteikti izmēģināt.
250 ml ūdens kopā ar sviestu nelielā katliņā uzkarsēt (uz vidējas uguns). Tad pievienot izsijātus miltus, un nepārtraukti maisot, pagatavot viendabīgu plaucēto mīklu. Masu noņemt no uguns, pievienot olas, katru atsevišķi apmaisot ar koka lāpstiņu, kamēr tās izkūst mīklā. Mīklu likt konditorejas maisā. Dziļā pannā vai kādā citā traukā uzkarsēt saulespuķu eļļu. Tajā ar konditorejas maisa palīdzību izspiest nelielas “desiņas”. Tās nedrīkst pielipt viena pie otras. Gatavās tulumbas likt uz papīra dvieļa, lai notecētu liekie tauki. Citrona sulu un cukuru samaisīt ar 200 ml ūdens un uz vidējas uguns uzvārīt. Vārīt apmēram 15 minūtes. Tulumbas likt sīrupā un atstāt tur uz 10 minūtēm, lai tās sasūktos. Desertu pasniegt ar kafiju vai tēju. Varat pārliet ar tumšo šokolādi vai apbārstīt ar sasmalcinātiem riekstiem. Gatavojiet ar patiku un nebaidieties eksperimentēt!
LAI LABI GARŠO!