Tomāti ātrajā marinādē
Konservējumi

Tomāti ātrajā marinādē

Šķiet neparasti, bet pat svaigu dārzeņu sezonā šad tad gribās apēst arī kādu marinētu dārzeni. Lai neskrietu uz veikalu pēc burciņas marinētu gurķu vai tomātu, saimnieces cenšas dažādot savu ēdienkarti ar mājās pieejamiem krājumiem. Pastāstīsim jums ātras tomātu iemarinēšanas recepti, kurai būs nepieciešamas vien 30 minūtes jūsu laika. Ja ņemsiet dažādu šķirņu tomātus, tad vienā traukā iegūsiet jau gatavus tomātu salātus, kuriem vairs nebūs nepieciešams pievienot papildu sastāvdaļas.

SASTĀVDAĻAS:

  • Vienai porcijai jums vajadzēs:
  • tomātus – 5 – 6 gab.
  • ķiplokus – 3 – 4 daiviņas
  • sāli – 0,5 tējkarotes
  • cukuru – 0,5 tējkarotes
  • Dižonas sinepes – 1 tējkaroti
  • galda etiķi – 1 ēdamkaroti
  • olīveļļu – 3 ēdamkarotes
  • svaigi maltus melnos piparus – pēc garšas
  • pētersīļus – pēc garšas
  • koriandru – pēc garšas
  • baziliku – pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

Tomātus noskalot, nosusināt un sagriezt 0,5 cm biezās ripās. Zaļumus sakapāt, ķiplokus nomizot un izspiest caur ķiploku spiedi.

Dziļā traukā samaisīt sinepes, 6% etiķi, olīveļļu, sāli, cukuru, melnos piparus, sakapātos zaļumus un ķiplokus.

Tomātus likt plastmasas traukā ar vāku trijās kārtās. Katru kārtu pārliet ar marinādi.

Likt tomātus ledusskapī uz 30 minūtēm.

Pa šo laiku tomāti lieliski iemarinēsies un varēsiet tos pasniegt kopā ar pamatēdienu.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt