Brīnišķīga gaisīga torte ar kokosriekstu skaidiņām un vieglu krēmu. To var pagatavot ikviena saimniece.
SASTĀVDAĻAS:
Biskvīts:
Olas – 3 gab.
Ūdens – 4 ēdamkarotes
Cukurs – 150 g
Milti – 100 g
Kartupeļu ciete – 100 g
Cepamais pulveris – 3 tējkarotes
Kokosriekstu skaidiņas – 30 g
Krēms:
Maskarpone siers – 500 g
Iebiezinātais piens – ¾ kārbas
Mandeles – 120 g
Rotāšanai:
Kokosriekstu skaidiņas – 40 g
PAGATAVOŠANA:
Olas saputot ar cukuru un ūdeni.
Turpinot putot, pievienot pārējās biskvīta sastāvdaļas.
Cepamās formas (diametrs 24 – 26 cm) dibenā ieklāt cepamo papīru un ieliet šķidro mīklu.
Likt cepeškrāsnī 180 grādos uz 40 minūtēm. Gatavo biskvītu atdzesēt un ar maizes nazi gareniski sagriezt divās daļās.
Mandeļu riekstus uz sausas pannas apgrauzdēt. Sasmalcināt.
Maskarpone sieru saputot ar kondensēto pienu.
“Būvēt” torti, izmantojot maliņas no folija vai apaļo cepamo formu. Pirmā kārta – biskvīts, otrā – puse no krēma, kas sajaukts ar mandelēm, trešā kārta – biskvīts, ceturtā – krēms.
Virsējo krēma kārtu izlīdzināt ar nazi un likt gandrīz jau gatavo torti uz nakti ledusskapī.
Pēc diennakts izņemt no ledusskapja, pārlikt uz liela šķīvja, apbārstīt ar kokosriekstu skaidiņām, rotāt ar marmelādes gabaliņiem, šokolādi, marcipānu un veseliem mandeļu riekstiem.
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.