Kabači korejiešu gaumē
Konservējumi

Kabači korejiešu gaumē

Kabači korejiešu gaumē būs lieliska uzkoda no marinētiem kabačiem, burkāniem un saldajiem pipariem. Tāpat kā citi dārzeņi, arī kabači jāgatavo ar dažādām garšvielām, kuru sastāvā jābūt arī koriandram.

SASTĀVDAĻAS:

  • kabači – 1 kg
  • burkāni – 2 – 3 gab.
  • saldie sarkanie pipari – 2 – 3 gab.
  • ķiploks – 1 gab.
  • Korejas burkānu garšviela – 1 – 2 tējkarotes

MARINĀDEI:

  • cukurs – 0,5 glāze
  • 9% etiķis – 0,5 glāze
  • augu eļļa – 0,5 glāze
  • sāls – 1 ēdamkarote

PAGATAVOŠANA:

  • Kabačus noskalot, nomizot un sarīvēt (vislabāk uz rīves, kas paredzēta korejiešu burkānu rīvēšanai).
  • Noskalot un nomizot burkānus, arī sarīvēt.
  • Noskalot saldos piparus, izņemt sēklas, izgriezt baltās daļas. Sagriezt salmiņos.
  • Nomizot ķiploku, sarīvēt uz smalkās rīves vai izspiest ķiploku spiedē.
  • Dārzeņus, ķiploku un garšvielas rūpīgi samaisīt. Likt ledusskapī uz 5 stundām.
  • Gatavot marinādi. Samaisīt etiķi, cukuru un sāli. Pievienot augu eļļu, samaisīt. Nekarsēt!
  • Dārzeņiem uzliet marinādi un samaisīt.
  • Salātus likt izkarsētās burkās.
  • Burkas likt lielā katlā ar ūdeni un sterilizēt. Litra burkas 25 – 30 minūtes, puslitra burkas 15 – 20 minūtes. Burkas aizvalcēt.
  • Kabaču salāti korejiešu gaumē ir gatavi.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt