Saldie pipari medus marinādē
Konservējumi

Saldie pipari medus marinādē

Marinēšanas un citu sagatavju darināšanas sezonā garšīgu pagatavošanas recepšu nudien nevar būt par daudz! Īpaši tad, ja šī recepte ir tik tiešām vērtīga. Saldie pipari medus marinādē ir ļoti laba uzkoda. Neliels asumiņš lieliski sader ar medus garšu – gan saldi, gan mazliet pikanti. Lai šī sagatave arī izskatītos glīti, piparus ņemiet dažādās krāsās, bet apmēram vienādā lielumā. Ja aptrūksies marināde, pagatavojiet vēl pusi no norādītā daudzuma.

SASTĀVDAĻAS:

  • saldie pipari – 1,5 kg
  • ūdens – 1 litrs
  • medus – 1 glāze
  • saulespuķu eļļa – 0,5 glāze
  • galda etiķis – 100 ml
  • sāls – 1 ēdamkarote

PAGATAVOŠANA:

Medu izšķīdināt ūdenī, pievienot sāli un saulespuķu eļļu.

Piparus gareniski pārgriezt uz pusēm, izņemt sēklas un sagriezt garenos salmiņos. Likt katlā un pārliet ar sagatavoto maisījumu, likt uz uguns. Vārīt, mazliet burbuļojot apmēram 2 – 3 minūtes, tad pieliet etiķi, samaisīt.

Noņemt piparus no uguns, likt izkarsētās burkās, pārliet ar marinādi, tā lai nosedz piparus. Uzskrūvēt vākus, likt ar tiem uz leju, sasegt, ļaut atdzist vismaz 12 stundas.

Kolīdz atvērsiet burciņu, vilinošais piparu aromāts, piesūcies ar vasaras saules smaržu, izplatīsies pa visu virtuvi. Ja negaršo medus, to var aizstāt ar tādu pašu daudzumu cukura. Garša, protams, būs cita, taču arī ļoti patīkama. Ja recepte jums šķita interesanta, padalieties ar draugiem!

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt