Torte “FERRERO ROCHER”
Konditoreja un maize

Torte “FERRERO ROCHER”

Nepārspējama torte, kā iecienītās konfektes… Mūsu ģimenes tradicionālais saldais ēdiens. Torte “Ferrero Rocher”: recepte, pēc kuras gatavoju jau gadiem!

SASTĀVDAĻAS:

  • 5 lielas olas
  • 6 ēdamkarotes cukura
  • 1,75 glāzes maltu lazdu riekstu
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 200 g nesālīta sviesta (istabas temperatūrā)
  • 280 g rūgtās šokolādes
  • 7 ēdamkarotes krēma Nutella
  • 200 – 220 g vafeļu (sasmalcinātas)
  • 10 konfektes Ferrero Rocher

PAGATAVOŠANA:

  • Olas saputojiet ar cukuru, līdz masa ir trīskāršojusies.
  • Samaisiet miltus, kakao un cepamo pulveri.
  • Pievienojiet sasmalcinātos riekstus. Trijos piegājienos pakāpeniski pievienojiet sausās sastāvdaļas olu cukura masai.
  • Tortes formu iesmērējiet ar sviestu un ielejiet tajā mīklu.
  • Cepiet 175 grādos apmēram 40 minūtes.
  • Mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē izkausējiet šokolādi.
  • Tad atdzesējiet to līdz istabas temperatūrai.
  • Tad samaisiet to ar iepriekš atsevišķi saputotu sviestu un Nutellu.
  • Saputojiet visu, līdz veidojas viendabīga masa.
  • Cepeškrāsnī izcepto biskvītu sagriežat 2 – 3 kārtās.
  • Vafeles sasmalciniet.
  • Katrai biskvīta kārtai uzsmērējiet krēmu un uzberiet sasmalcinātās vafeles.
  • Ar atlikušo krēmu apsmērējiet torti no ārpuses, apberiet ar vafelēm un riekstiem, ja tādi vēl palikuši.
  • Katru konfekti pārgriežat uz pusēm un izliekat apkārt tortei.
  • Torti ledusskapī atdzesējiet un pirms pasniegšanas kādu brīdi izņemiet no ledusskapja, lai krēms kļūtu mīkstāks.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt