Svētku salāti “Vijolītes”
Salāti

Svētku salāti “Vijolītes”

SASTĀVDAĻAS:

  • svaigi šampinjoni – 400 g
  • kūpināti vistu šķiņķīši – 300 g
  • svaigi gurķi – 300 g
  • burkāni korejiešu gaumē – 200 g
  • žāvētas melnās plūmes – 200 g
  • malti melnie pipari
  • sāls
  • majonēze

PAGATAVOŠANA:

  • Kūpinātos vistu šķiņķīšus atbrīvot no ādas un kauliem, sagriezt salmiņos.
  • Žāvētās plūmes iemērkt ūdenī, ļaut pastāvēt, tad nospiest un sagriezt salmiņos. Svaigos šampinjonus apbērt ar sāli un pipariem. Tad apcept uz lēnas uguns.
  • Svaigos gurķus arī sagriezt salmiņos.
  • Salāti jāliek kārtās. Pirmajā kārtā liek gaļu, tad žāvētās melnās plūmes, sēnes un gurķus. Augšējā kārtā liek burkānus korejiešu gaumē. Katru kārtu apsmērē ar plānu kārtiņu majonēzes.
  • Salātu dekorēšanai izmanto plāni sagrieztus redīsus, kuri pirms tam izmērcēti sarkano kāpostu sulā. Kā vijolīšu lapiņas var izmantot spinātus.
  • Pirms pasniegšanas salātu malas aplikt ar sāļajiem cepumiem, lai izskatītos kā puķu podiņš.
  • Žāvētās plūmes jāizvēlas pēc iespējas skābākas. Ja tās ir saldas, tad plūmju daudzums jāsamazina uz pusi.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt