Samaisām viendabīgā masā eļļu, citrona sulu, sinepes, sāli, piparus. Pievienojam krējumu un izmaisām. Der visiem salātiem, kur citkārt būtu pievienota majonēze. Droši var smērēt uz sviestmaizēm.
Olu dzeltenumus saberžat, pieliekat sāli, piparus, citrona sulu un rūpīgi samaisiet. Turpinot maisīt, lēnām lejat klāt olīveļļu. Kad mērce sāk biezēt, pieliekat sasmalcinātus lociņus, olīvas, gurķi un caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploka daiviņu. Šo mērci var pasniegt ar zivi, jūras produktiem un dārzeņiem.
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.