Šī bija viena no populārākajām tortēm bijušajā padomijā. Un pagatavot to ir ļoti vienkārši!
Deserti
Konditoreja un maize

Šī bija viena no populārākajām tortēm bijušajā padomijā. Un pagatavot to ir ļoti vienkārši!

Torte “Skudru pūznis” ir diezgan izplatīts kārums. Tas bija viens no izplatītākajiem bijušajā Padomju Savienībā. Tā kā torte ir draudzīga cenas ziņā un ļoti viegli pagatavojama, tā sastāda konkurenci tādām tortēm kā Medus kūka un Napoleons.

SASTĀVDAĻAS:

  • 125g sviesta
  • 1 ola
  • 4 ēdamk. cukura
  • 3 ēdamk. miltu
  • 100g valriekstu
  • 1 kārba kondensētā piena

PAGATAVOŠANA:

  • Sākumā nepieciešams saputot cukuru ar olu.
  • Tālāk pievieno izkausētu sviestu un pienu.
  • Pievieno miltus un sajauc visu viendabīgā masā. Tad sadali mīklu 2 – 3 daļās un sasaldē.
  • Sasalušo mīklu izņem no saldētavas un sarīvē uz rupjās rīves. Izliec uz cepampapīra.
  • Ieslēdz cepeškrāsni un uzkarsē līdz 160 grādiem. Cept vajag vairākos piegājienos, lai mīklas drupačas nebūtu biezā slānī. Katru porciju jācep ne vairāk kā desmit minūtes, mīklai jābūt zeltainai.
  • Sasmalcini valriekstus. Izceptās drupačas sajauc ar vārītu iebiezināto pienu un riekstiem. Izliec uz šķīvja piramīdas (skudru pūžņa) formā.

Lai labi garšo!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt