kūkas formai 18cm, 6 cm augstas malas):
Vispirms pagatavo biskvītu. Agrāk tā pagatavošanā lietoju parasto cukuru, bet izlasot Ritas Instagram kontā esošo recepti, izmēģināju pūdercukuru. Un tas tiešām dod citu biskvīta struktūru. Tātad vispirms atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Izsijā miltus. Baltumus saputo stingrās putās. Tad tiem, putojot, pievieno pūdercukuru. Turpinot putot, pievieno olas dzeltenumus. Kad masa ir viendabīga, olu masā ar karoti iecilā izsijātos miltus un kartupeļu cieti. Pilda formā, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep 160 grādos 15 minūtes, tad temperatūru palielina līdz 170 grādiem. Kopējais cepšanas ilgums ir 25-30 minūtes, taču tas atkarīgs no formas lieluma un krāsns īpašībām, tādēļ visdrošāk biskvītu kontrolēt tajā iedurot irbulīti. Ja tas ir sauss, biskvīts gatavs.
Kad biskvīts gatavs to atstāj krāsnī atdzist. Atstājiet krāsns durtiņas puspavērtas. Kamēr dziest biskvīts, pagatavojiet krēmu. Saputo saldo krējumu. Tad tam pievieno maskarponi un cukuru, iesaku pievienot arī pusi no vaniļas pāksts sēkliņām. Visu sakuļ, līdz izveidojas viendabīgs krēms. Pildījumam bļodā sajauc ievārījumu un notecinātus konservētos ķiršus.
Kad biskvīts pilnībā atdzisis, to sagriež trīs daļās. Uz katras biskvīta ripas malas ar konditorejas šprici (vai tējkaroti) veido riņķi no baltā krēma, tam vidū liek pusi no ievārījuma pildījuma. Virsū klāj nākamo biskvīta ripu, kuram atkal izveido maskarpones maliņu, bet vidū klāj atlikušo ievārījumu. Uzliekam trešo biskvīta ripu. Visu pārklājam ar balto krēmu.
Rotājam ar sezonai atbilstošām ogām vai augļiem. Ķiršu ievārījuma vietā varat lietot, kādu vien sirds vēlas.
AVOTS: cepam.lv