Šī zupa noderēs pavasara vēsajās dienās, kad gribās kaut ko sātīgu un sildošu.
SASTĀVDAĻAS:
vistu sirsniņas – 500 g
melnie pipari graudiņos – 4 gab.
lauru lapas – 2 gab.
kartupeļi – 2 gab.
selerijas kāts – 1 gab.
burkāni – 1 gab.
sīpoli – 2 gab.
kausēts sviests – 2 ēdamkarotes
jūras sāls – ½ ēdamkarotes
malts koriandrs – 1 tējkarote
kaltētas dilles – 1 tējkarote
malti asie pipari – 1 šķipsniņa
ūdens – 2 litri
svaigas dilles
PAGATAVOŠANA:
Vistu sirsniņas noskalot, apliet ar aukstu ūdeni, pielikt melnos piparus graudiņos un vārīt uz mazas uguns apmēram 30 – 40 minūtes, ik pa laikam noņemot putas. Izņemt sirsniņas no katla.
Divus lielus kartupeļus sagriezt kubiņos, likt buljonā, pievienot lauru lapas un seleriju, piebērt kaltētās dilles. Vārīt pusstundu, tad uguni samazināt.
Divus sīpolus sagriezt kubiņos, pasutināt kausētajā sviestā. Pievienot sarīvētus burkānus, maltu koriandru, asos piparus – pēc garšas.
Vistu sirsniņas sagriezt salmiņos, pielikt apceptajiem dārzeņiem, mazliet pasutināt. Visu likt buljonā, pavārīt desmit minūtes, pielikt sāli.
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.