Grūbas iemērc uz stundu (var arī uz visu nakti). Grūbas aplej ar ūdeni (2 daļas ūdens, 1 daļa grūbu) un vāra, kamēr pusgatavas. Sīpolus sasmalcina, ķiplokus sagriež.
Sīpolus un ķiplokus nedaudz apcep eļļā. Seleriju sagriež salmiņos. Pusgatavām grūbām pievieno apceptos sīpolus un ķilokus, vāra uz minimālas uguns līdz gatavībai.
Iespējams,ka vēl jāpielej nedaudz ūdens. Kad risoto gatavs, pievieno sāli, piparus, sakapātus pētersīļus.
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.