Pelmeņu zupa – sātīgs darba dienas nobeigums
Zupas

Pelmeņu zupa – sātīgs darba dienas nobeigums

Pelmeņi ir daudzu tautu nacionālais ēdiens. Tie sastopami gan slāvu, gan ķīniešu virtuvē. Pamatā atšķiras to pildījumi. Pelmeņos var būt gan zivs, gan jūras veltes, gan kāposti un sēnes. Taču forma ir autentiska. Nezinu kā jums, bet mana ledusskapja saldētavā vienmēr ir noglabāts kāds puskilograms sulīgu pelmenīšu. Šis krājums tiek pastāvīgi papildināts, jo izmantoju to dažādu ēdienu pagatavošanai. Lūk, mans iecienītākais.

SASTĀVDAĻAS:

  • ūdens – 2,5 litri
  • pelmeņi – 250 g
  • kartupeļi – 150 g
  • burkāni – 100 g
  • sīpoli – 80 g
  • saldie pipari – 70 g
  • augu eļļa – 2 ēdamkarotes
  • pētersīļi – 20 g
  • sāls – pēc garšas
  • malti melnie pipari – pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

Kartupeļus, burkānus nomizot. Sagriezt salmiņos. Saldo piparu sagriezt kubiņos.

Katliņā liet ūdeni, piebērt sāli, likt kartupeļus. Vārīt 5 – 7 minūtes uz vidējas uguns. Pa to laiku pannā liet augu eļļu. Apcept tajā sakapātu sīpolu, burkānus un saldo piparu. Tam vajadzēs apmēram 4 – 5 minūtes.

Tad pannas saturu likt katliņā pie kartupeļiem, visu uzvārīt. Piebērt saldētos pelmeņus, vārīt zupu vēl 7 minūtes uz mazas uguns. Ik pa brīdim apmaisīt.

Vārīšanās beigās piebērt sakapātus pētersīļus un mazliet svaigi maltus melnos piparus. Ļaut zupai pastāvēt 10 – 15 minūtes.

Pirms pasniegšanas var pielikt karoti skābā krējuma.

Šis ir ļoti vienkāršs, sātīgs un sildošs ēdiens, kas nepretendē uz svētku galdu un banketiem . Taču no tā var garšīgi paēst un tā pagatavošana neaizņems pat stundu jūsu laika. Pelmeņu zupa – komforta ēdiens katrai dienai!

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt