Salāti ar turku zirņiem
Salāti

Salāti ar turku zirņiem

Šie salāti būs lieliski, kad ārā ir karsts un gatavot īpaši negribās, kā arī patiks veselīga uztura cienītājiem. Pākšaugi dod sāta sajūtu un apgādā organismu ar nepieciešamajām olbaltumvielām, tāpēc šos salātus varat ēst kā pilnvērtīgas pusdienas vai vakariņas. Šis ēdiens patiks arī gaļas cienītājiem, turku zirņi to spēj lieliski aizstāt. Un skābumiņš no olīvām un citronu sulas piešķirs lielisku pikantu noti!

SASTĀVDAĻAS:

  • konservēti turku zirņi – 400 g
  • tomāti – 450 g
  • olīvas – 200 g
  • olīveļļa – 3 ēdamkarotes
  • citrona sula – pēc garšas
  • baziliks – pēc garšas
  • sāls – pēc garšas
  • smaržīgie pipari – pēc garšas
  • sīpols – 1 gab.

PAGATAVOŠANA:

Ja izmanto konservētus turku zirņus, noskalot tos zem tekoša ūdens, nosusināt un likt bļodā. Ja tiek izmantoti sausi, nevārīti turku zirņi, iemērkt 280 g uz nakti. No rīta ūdeni noliet un svaigā ūdenī vārīt 1,5 – 2 stundas, kā rakstīts instrukcijā uz paciņas. Vārīšanās beigās pielikt sāli.

Tomātus sagriezt nelielos kubiņos un vērīt karstā ūdenī, kuram pielikts sāls, apmēram 10 minūtes. Likt tomātus caurdurī, ūdeni notecināt.

Sīpolu un baziliku sakapāt un likt pie turku zirņiem. Pievienot arī olīvas un tomātus, pieliet olīveļļu, pielikt sāli. Uzliet mazliet citrona sulas, piebērt piparus, visu rūpīgi samaisīt.

Gatavos salātus var uzglabāt plastmasas traukā ar vāku ledusskapī dažas dienas. Var eksperimentēt ar dažādām piedevām – vārītu tomātu vietā pielikt kaltētus, pievienot gabaliņu fetas siera vai mocarellas, gabaliņos sagrieztu šķiņķi vai vistas fileju, konservētu tunci.

Viss jūsu fantāzijas rokās!

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt