Saldā desa
Deserti

Saldā desa

Sastāvdaļas:
  • 1 gab. ola
  • 120 g cukurs
  • 100 g sviests
  • 1 paciņa ''Selga'' cepumi
  • 150 g marmelāde
  • 100 g rieksti (piemēram, valrieksti)
  • 1 tējk.kanēlis

Pagatavošana:

Katliņā iesit olu, pieber cukuru un ar putojamo slotiņu saputo viendabīgā masā. Katliņu liek uz plīts un silda uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot. Kad cukurs katliņā izkusis, pievieno sviestu un atkal nepārtraukti maisot karsē, līdz tas izkusis. Bļodā sadrupini cepumus, bet neblendē tos, jo gala rezultātā ir jājūt cepumu drupaču konsistence. Pievieno mazos gabaliņos sagrieztu marmelādi un sakapātus riekstus. Cepumu, marmelādes un riekstu masai piejauc katliņa saturu un ar rokām rūpīgi visu sajauc, lai viss saķep biezā masā. Ja masa šķiet par biezu, var piejaukt vēl sasmalcinātus cepumus, bet vajadzētu būt gana. No izveidotās masas veido desas formu pārtikas plēvē vai follijā ietinot to un satinot galus, lai masa neplūst. Ietīto masu liek ledusskapī un pēc dažām stundām desa ir gatava.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt