Lielā pica. Ar šo picu tu pabarosi veselu armiju! Pat iedomāties nevari, cik tā vienkārša.
Uzkodas

Lielā pica. Ar šo picu tu pabarosi veselu armiju! Pat iedomāties nevari, cik tā vienkārša.

Šī recepte palīdzēs pabarot ne tikai sevi, bet arī visus pārējos, pat kaimiņus! Pie tam, to ir ļoti vienkārši pagatavot un picai ir nepieciešami paši vienkāršākie produkti, kurus atradīsiet ikvienā virtuvē. Lielās picas pagatavošana aizņems pavisam nedaudz laika, tā ka ekstremālā situācijā, kad negaidīti ciemiņi jau klauvē pie durvīm, šis būs ideālais variants.

SASTĀVDAĻAS:

  • trīs saldētās picas mīklas plāksnes
  • tomātu mērce
  • liela rīvētā siera paka (vai četras mocarellas siera bumbas)
  • pildījums pēc garšas – salami, šķiņķis, sēnes, vistas fileja utt.

PAGATAVOŠANA:

  • Vajadzēs augstu formu cepšanai. Varat ņemt arī katlu, kas piemērots cepšanai cepeškrāsnī.
  • Izrullējiet mīklu un izgriežat apļus, kas derēs formā (vai katlā), vismaz četrus vai piecus un liec cepties cepeškrāsnī 180 grādos desmit minūtes. Tad izņemiet un atdzesējiet plānās picu pamatnes.
  • Atstājiet mazliet mīklas picas “tortes” malām, tas nekas, ja malas mazliet līdīs ārā no formas augšas.
  • Formā ieklājiet cepamo papīru un izliekat mīklas maliņu. Dariet tā, kā parādīts attēlā, labāk vairāk mīklas, nekā mazāk. Tad liekat pirmo izceptās un atdzesētās mīklas pamatni.
  • Un te var sākties īsts fantāzijas lidojums! Neaizmirstiet par tomātu mērci, bet tad liekat visu, ko vien vēlaties – šķiņķi, desu, sēnes… tad atkal mīklu un pa virsu pildījumu. Varat mainīt pildījumu katrai kārtai – papriku, olīvas, ananasi, sīpoli. Varat izmēģināt pat zivi!
  • Augšējā kārtā liekat tomātus, sieru un atlikušo pildījumu. Mīklu, kas karājas pāri formas malām aprullējat ap tām un glīti nolokiet. Cepiet picu 180 grādos apmēram 25 minūtes. Kolīdz mīkla izcepsies, varat ņemt no cepeškrāsns ārā savu picas torti.
  • Ļaujiet tam pastāvēt piecas minūtes un tad ņemiet ārā no formas. Te palīdzēs papīrs, kuru ielikāt formā pašā sākumā.
  • Šī recepte noderēs ikvienās viesībās, kā arī ikdienas pusdienām. Noteikti izmēģiniet pagatavot šo oriģinālo picu.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt