Salāti ar rukolu, parmas šķiņķi un ceptu ķirbi
Salāti

Salāti ar rukolu, parmas šķiņķi un ceptu ķirbi

SASTĀVDAĻAS:

  • šķēle ķirbja (ne pārāk salda)
  • parmas šķiņķis – divas šķēlītes
  • dažas saujas rukolas
  • parmezāna siers
  • zilā pelējuma siers
  • olīveļļa
  • balzametiķis
  • Itāļu garšvielu maisījums
  • ķiploka daiviņa
  • sāls
  • pipari

PAGATAVOŠANA:

Ķirbi var pagatavot divos veidos:

Pirmais – visu šķēli cept veselu cepeškrāsnī, līdz tā gandrīz gatava, sagriezt kubiņos, iemarinēt Itāļu garšvielās, olīveļļā, balzametiķī. Pielikt saspiestu ķiploku, sāli un piparus.

Otrais – svaigu ķirbi sagriezt kubiņos, iejaukt augšminētajā marinādē un cept cepeškrāsnī 10 minūtes (izmēģiniet šo variantu!).

Rukolu apslacīt ar pāri palikušo marinādi.

Visas sastāvdaļas likt šķīvja vidū, veidojot tornīti.

Apslacīt ar olīveļļu un balzametiķi.

Dāsni pārbērt ar parmezāna sieru.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt