Požarska kotletes ar muskatriekstiem
Pamatēdieni

Požarska kotletes ar muskatriekstiem

Klasiskās Požarska kotletes gatavo no vistas gaļas. Leģenda vēsta, ka Krievijas pilsētā Toržokā atradās sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums – Požarsku restorāns. Kotletes bija tā firmas ēdiens un tās tā patikušas dzejniekam A. Puškinam, ka viņš tās iemūžinājies savā dzejā.

SASTĀVDAĻAS:

  • teļa gaļa – 900 g
  • trekns saldais krējums – 480 ml
  • rīvmaize – 285 g
  • sāls – 3 g
  • malti melnis pipari – 1 g
  • malti muskatrieksti
  • kausēts sviests cepšanai

PAGATAVOŠANA:

  • Teļa gaļu samalt gaļas mašīnā, pielikt sāli, piparus, pieliet saldo krējumu un piebērt maltus muskatriekstus.
  • Visas sastāvdaļas rūpīgi sajaukt ar miksera palīdzību. Masai pievienot rīvmaizi, masu samaisīt ar rokām, tai jābūt elastīgai un mīkstai.
  • Veidot nelielas apaļas vai klasiskas formas kotletītes.
  • Uz pannas sakarsēt kausēto sviestu. Katru kotletīti apviļāt rīvmaizē, likt uz pannas un cept, līdz parādās zeltaina garoziņa.
  • Gandrīz gatavās kotletītes likt uz cepamās plāts un likt cepeškrāsnī un cept piecas minūtes 220 grādos.
  • Gatavās kotletītes pasniegt ar svaigiem tomātiem, ceptiem kartupeļiem un pētersīļu lapiņām.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt