Siera kūka ar cepumu pamatni
Konditoreja un maize

Siera kūka ar cepumu pamatni

Sastāvdaļas:

  • 1 paciņa sviesta
  • 2 paciņas "Selga" cepumu
  • 200 g saldā krējuma
  • 2 olas
  • 2 ēd. k. miltu
  • 400 g svaigā siera
  • 300 g cukura
  • 1/2 citrona
  • Zemeņu mērce un svaigas zemenes dekorēšanai

Pagatavošana:

Sasmalcina cepumus, izkausē katliņā sviestu un samaisa ar cepumiem, iegūto masu liek kūkas formas apakšā un gar malām.

Pēc tam gatavo siera masu - sakuļ olas ar 150 g cukura, pievieno 2 ēdamkarotes miltu un 400 g svaigā siera, sakuļ, pievieno citrona sulu un smalki pierīvē citrona miziņu.

Atsevišķā traukā sakuļ saldo krējumu un 150 g cukura, iegūto putukrējuma masu pievieno svaigā siera masai, iemaisot to iekšā, bet nekuļot.

Lej cepamtraukā virsū cepumu pamatnei, cep 180 grādos aptuveni stundu!

Kūku atdzesē, dekorē ar svaigām zemenēm, pasniedz ar zemeņu mērci.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt