Kakao šokolādes krems. Padomju laika ēdnīcas garša
Deserti

Kakao šokolādes krems. Padomju laika ēdnīcas garša

SASTĀVDAĻAS:

  • 300 g piens
  • 50 g kakao pulveris
  • 30 g želatīns vai 10 plāksnes
  • 250 g cukurs
  • 750 g saldais krējums
  • 1 tējk. vaniļas cukurs

PAGATAVOŠANA:

  • Želatīnu uzbriedina vai plāksnes patur aukstā ūdenī apmēram līdz 7 minūtēm.
  • Pienu uzkarsē un tajā kārtīgi izmaisa kakao.
  • Karstajā pienā izkausē uzbriedināto želatīnu vai izmērcētās plāksnes.( plāksnes vienkārši izņem no ūdens, nospiež lieko šķidrumu un liek lai izšķīst).
  • Piena maisījums ir jāatdzesē, lai nebūtu par karstu.
  • Saputo saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru.
  • Iemaisa piena maisījumu.
  • Visu kārtīgi izmaisa un ieklāj formā.
  • Liek ledusskapī, lai saželē.

Pasniegt ar kādu no ķīseļiem. Vislabāk būs skābāks, piemēram, dzērveņu, aveņu ķīselis.

Avots: zaigasstuuritis.blogspot.com

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt