Plombīra saldējums… kā bērnībā. Pagatavojams pusstundas laikā
Deserti

Plombīra saldējums… kā bērnībā. Pagatavojams pusstundas laikā

Daudzi no mums jau ir aizmirsuši kā jāgaršo īstam saldējumam un jaunā paaudze iespējams, pat nezina, kā garšo plombīra saldējums. Un tādu pagatavot nemaz nav sarežģīti.

SASTĀVDAĻAS:

  • 3 litri piena vai 2 glāzes saldā krējuma (35%)
  • 100 g pūdercukura
  • ¼ tējkarotes vanilīna

PAGATAVOŠANA:

  • Vislabāk ir izmantot mājas pienu, bet ja tāds nav pieejams, tad aizvietojiet to ar veikalā pirktu saldo krējumu.
  • Mājas piens būtu nepieciešams tādēļ, lai no tā noņemtu trekno augšējo kārtu un izmantotu to kā saldo krējumu.
  • Parasti no 3 litriem piena var nokrejot 2 glāzes kvalitatīva saldā krējuma. Atlikušo pienu var izmantot kāda cita ēdiena pagatavošanai.
  • Ielejam atdzesēto saldo krējumu bļodā, pievienojam pūdercukuru un vanilīnu. Rūpīgi saputojam un pārliekam uzglabāšanas kārbā, lai liktu saldētavā uz nakti.
  • No rīta jūs gaidīs lielisks plombīra saldējums, kuru varēsiet baudīt kopā ar rīta kafijas tasi, karstu šokolādi vai augļiem.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt